Geçilmez multimedya gösterisi izleyiciyle buluştu

Geçilmez multimedya gösterisi izleyiciyle buluştu

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında savaşı ve vatan aşkını anlatan multimedya destekli gösteri, sanatseverlerin beğenisine sunuldu

İSTANBUL (AA) - Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında savaşı ve vatan sevgisini anlatan multimedya gösterisi "Geçilmez", izleyiciyle buluştu. 

Halkalı'daki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde, 50'si oyuncu 80 kişilik kadro, "Geçilmez" gösterisini sahneledi. Yapımcılığını Faruk Boyacıoğlu, yönetmenliğini M. Nurullah Tuncer'in üstlendiği gösteride, çini, gravür, rölyef ve hat gibi sanatlardan aktif olarak yararlanıldı. 

 

Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinin okunduğu gösteride, Mustafa Kemal, 2. Abdülhamit, Seyit Onbaşı, Kınalı Hasan ve Winston Churchill de oyuncular tarafından canlandırıldı. Gösteride, fotoğraf, video ve canlandırmalar bir arada kullanılarak, Çanakkale Savaşı'nın önemli unsurları sahnelendi. 

Etkinliğe katılan İstanbul Valisi Vasip Şahin, yaptığı konuşmada, emeği geçenlere teşekkür ederek, "Geçmişte yaşanan bu tarihi zaferi, bugünün nesilleri de bize yaşatıyor. Bu gösteriyi herkes izlemeli ve bence bütün Türkiye'de bu gösteri sahnelenmeli" diye konuştu. 

Gösteriyi, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve çok sayıda vatandaş da izledi.