Haluk Özdalga’nın son kitabı ''Ortadoğu ve Avrupa Arasında Türkiye''

Haluk Özdalga’nın son kitabı ''Ortadoğu ve Avrupa Arasında Türkiye''
Güncelleme:

Haluk Özdalga son kitabı "Ortadoğu ve Avrupa Arasında Türkiye"de İsrail, Filistin, Suriye, Irak, Mısır ve İran’la yaşanan somut sorunlar üzerinden Türkiye’nin Ortadoğu ilişkileri; Kıbrıs, Gümrük Birliği, AB üyeliği, Rusya ve Balkan ülkeleri bağlamında Avrupa ilişkilerimizi ele aldı.

Berikan Kitap'tan çıkan Haluk Özdalga'nın Ortadoğu ve Avrupa Arasında Türkiye adlı kitapında İsrail, Filistin, Suriye, Irak, Mısır ve İran’la yaşanan somut sorunlar üzerinden Türkiye’nin Ortadoğu ilişkileri; Kıbrıs, Gümrük Birliği, AB üyeliği, Rusya ve Balkan ülkeleri bağlamında Avrupa ilişkilerimiz ele alınıyor.

“Özdalga şimdi, iki jeopolitik çekirdek alanın içinde, kararsız ve ehil olmayan ellerde sürdürülen dış politikamızı ve içeriye yansıyan sonuçlarını inceleyen bu yapıtı hazırlamış… Akla gelebilecek bir çok soruya yanıt verebilecek derinlikteki bu kitap, ortaya koyduğu tespitler ve gözlemler açısından, bugüne kadar ilk kez dile getirilen fakat süreç içinde doğru çıkan, bundan sonra da gerçekleşebilir diye düşündüğüm özellikteki ilkleri kapsıyor” Ali Külebi.

Berikan Kitap, 290 sayfa, eylül 2020.

Haluk Özdalga
2007-2015 Ankara milletvekili. Çevre Komisyonu Başkanı ve AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Başkan Vekili. “Çağdaş Sosyal Demokrasinin Oluşumu” ve “Kötü Yönetilen Türkiye - Örnek vaka DSP” gibi kitapların yazarı.

blog: halukozdalga.com
twitter: @HalukOzdalga
mail: hozdalga@gmail.com