Hastane kantininde çay 2 lira

Hastane kantininde çay 2 lira

Her yerde 75 kuruş ve 1 lira arasında satılan çay, devlet hastanesinde 2 liraya satılıyor.

Kahvehanelerde 75 kuruş ile bir liraya satılan bir bardak çay Okmeydanı Araştırma Hastanesi'nin kantininde 2 liraya satılıyor.

Devlet ve vakıf hastanelerinin kantinlerindeki fiyat farkı nedeniye garibanın boğazından sıcak çay bile geçmiyor. Bazı hastanelerin kantinlerini işleten İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELTUR’da çay 1 liraya satılırken özel şirketlere kiralanan hastanelerin kantinlerinde 2 liradan satılıyor.

Sözcü'den Turgut Erat'ın haberine göre bir süre önce özel bir firmaya tahsis edilen Okmeydanı Araştırma Hastanesi’nin kantininde çay 2 liradan satılıyor. Firma ana kantinin yanısıra diğer bloklara da derme çatma stand açmış. Göz tedavi bölümünün giriş kapısına konulan seyyar kantinde çayın 2 lira olduğunu duyan hastalar ya tepki gösteriyor ya da çay içmekten vazgeçiyor. Üstelik 2 liraya satılan çay sağlığa zararlı plastik bardak ile servis ediliyor.

SADECE ÇAY DEĞİL

Sağlık sisteminde reform sözlerinin aksine hastanelerde kuyruk uzayıp gidiyor. Saatlerce sıra bekleyip karnı acıkanlar da kantinde hayal kırıklığına uğruyor. Çünkü aynı tezgahta kaşarlı sandviç 4 lira, salam ve kaşarlı sandviç ise 6 buçuk liradan satılıyor. Bisküvilerin de marketlerdeki fiyatın 2-3 katı fiyata satıldığı tezgahın sahibinin savunması ise “abi biz buraya kira veriyoruz” oldu.

HASTANE KUYRUĞUNDA HASTALANIYORUZ

Öte yandan siyasilerin “sağlıkta reform yaptık” açıklamalarının aksine görüntüler yaşanıyor. Sıranın uzayıp gittiği Okmeydanı Araştırma Hastanesi’nde doktorlar ve sağlık çalışanşanları da yoğunluktan dolayı zor anlar yaşıyor.

OTOPARK ÇİLESİ

Bir diğer sorun ise hastanenin ana binası ile diğer servislerin arasındaki uzak mesafe. Ana binadaki otopark yetersiz olunca vatandaşlar araçlarını yol üzerine bırakmak zorunda kalıyor. Döndüklerinde aracını yerinde bulanlar ise şanslı. Aracı Trafik Vakfı çekicileri tarafından çekilenler ise otopark, çekici masrafı ve trafik cezası ile karşı karşıya kalıyor.

Etiketler fiyat çay kahvehane