Hatay'da Fetö/pdy Operasyonu

Hatay'da Fetö/pdy Operasyonu

Eski Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kaçmaz ve avukat Doğan'ın 2010 yılında Hatay'da otel odalarının aranmasıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 5 polis hakkında dava açıldı

HATAY (AA) - Eski Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ve avukat Baykal Doğan'ın 2010 yılında Hatay'da kaldıkları otel odasının aranmasıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 5 polis hakkında dava açıldı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, yaptığı yazılı açıklamada, Hatay'daki FETÖ/PDY davasının müştekilerinden olan Kaçmaz ve Doğan'ın 2010 yılında kaldıkları otel odasının Hatay Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi görevlilerince asılsız bir ihbar sonucu aranması ve arama sırasında kaydedilen görüntülerin basına sızdırılmasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını hatırlattı.

Çatal açıklamasında, olayın şüphelileri olan polisler Y.S, O.D, H.G.K, Z.K, ve K.Y. hakkında "Görevi kötüye kullanma, silahlı terör örgütüne üye olma, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek, iftira" suçlarından Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığını bildirdi.