Hayırsever aileden şehit ailelerine büyük yardım !

Hayırsever aileden şehit ailelerine büyük yardım !

Kayseri'de hayırsever bir aile, şehit aileleri için 14 daire satın aldı.

Kayseri'de adlarının açıklanmasını istemeyen hayırsever ailenin, şehit aileleri için satın aldığı 14 daire, Vali Orhan Düzgün tarafından hak sahiplerine teslim edildi.

Düzgün, kent merkezindeki otelde düzenlenen törende şehit ailelerinin  acılarını, hüzünlerini yakından hissettiklerini ve onları şehitlerin emaneti  gördüklerini söyledi. 

hayirsever-aile-14-sehit-ailesine-daire-aldi-6439438.jpeg
 
2-3 ay önce kendisini telefonla arayan hayırsever ailenin, "Bizler, bugün rahat bir ortamda işlerimizi yürütebiliyorsak, kahraman şehitlerimiz  sayesinde yürütüyoruz" diyerek şehit ailelerine destek olmak istediklerini  anlatan Düzgün, karşılıklı istişareler sonucunda 2013, 2014 ve 2015 yılındaki  şehitlerin çocuklarına daire alınması yönünde karara vardıklarını dile getirdi.

fft16_mf6439455.jpeg

Düzgün, hayırsever ailenin yeni yapılan modern sitede aynı blokta yer alan 80 metrekarelik 14 daire satın aldığını belirterek, fiyatlarda yüzde 30  indirim yapan Suat Altın İnşaat Şirketi'ne teşekkür etti. Kayseri Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki  Şehit ve Gazilik Bürosunun şehit ailelerine gerekli desteği sağladığını aktaran  Düzgün, Kayseri'de bugüne kadar 257 şehit yakınının kamu kurum ve kuruluşlarında  işe yerleştirildiğini hatırlattı. 
 
DAİRELER KURAYLA BELİRLENDİ
 
Vali Düzgün'ün konuşmasının ardından şehit aileleri, kendilerine  hediye edilen dairelerin numaralarını ve katlarını çektikleri kurayla belirledi. Duygusal anların yaşandığı kura çekiminde şehit yakınlarından bazıları  konuşmakta zorlandı. Şehit yakınları, "Allah devletimizden ve bize daire hediye  eden ailemizden razı olsun" dedi. Kura sonucu kat ve daire numaraları belirlenen şehit yakınları, Vali  Orhan Düzgün'ün talimatıyla Tapu Müdürlüğünce tören alanında oluşturulan masada  kayıtlarını yaptırarak tapularını teslim aldı.