HDP'li Yüksekdağ biber topladı

HDP'li Yüksekdağ biber topladı

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Adana'da tarım işçileriyle biber topladı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Adana'nın Karataş ilçesi Tuzla beldesinde tarlada çalışan tarım işçileri ile bir araya geldi.

Tarlada işçilerle birlikte biber toplayan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, tarım işçilerinin seçim programlarında ön sıralarda yer aldığını belirterek, bir yasa kapsamında olmayan tarım işçilerinin sigortalı, insani barınma koşullarında çalışmaları için Meclis'teki çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Türkiye'de tarım işçilerinin yollarda ölümlerle hatırlandığını ifade eden Yüksekdağ, "Tarım işçilerini anlamak için burada onlarla biber, ürün toplamaya gerek yok. Tarım işçilerinin sorunları Türkiye'nin her yerinde aynı" dedi.

Tarım işçilerinin zor koşullarda çalıştığını belirten Yüksekdağ, tarım işçilerinin yol üzerinde görünen çadırlarda sağlıklı olmayan koşullarda yaşadığını, bu sorunların çözümünün kendi seçim programlarında olduğunu dile getirdi. Tarım işçilerini güvence altına almak için Meclis'te çalışmalarına devam edeceklerini kaydeden Yüksekdağ, tarım işçilerinin sorunlarının çözülmesinin herkesin görevi olduğunu söyledi.