Herkesin aklındaki soru yanıtlandı: 18 yaş altı tatile gidebilecek mi ?

Herkesin aklındaki soru yanıtlandı: 18 yaş altı tatile gidebilecek mi ?
Güncelleme:

Türkiye'de 1 Haziran'da başlayacak olan yeni normalleşme kararlarıyla birlikte akıllardaki "18 yaş ve altı çocuklar tatile gidebilecek mi" sorusuna "çocuklara yaz tatili müjdesi" yanıtı geldi.

Yeni normalleşme adımları kapsamında, daha önce sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 18-20 yaş arasındaki gençler için bu yasak kaldırıldı. Ancak 18 yaş altı gençler ve çocuklar için sokağa çıkma yasağı devam edecek. Ancak Ancak 0-18 yaş arasındakiler çarşamba ve cuma günleri 14.00-20.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek. Ayrıca aileleriyle şehiriçi-şehirlerarası yolculuk yapabilecek. 18 yaş altı gençler ve çocuklar tatile ve yazlığa gidebilecek ve ailesi ile birlikte gidenlerin kaldığı otel ev sayılacak.

 OTEL ALANININ DIŞINDA OLAN BÖLGELER YASAK KAPSAMINDA OLACAK

Çocuk ve gençler, otel alanının içindeki tüm faaliyetlerden yararlanabilecek, denize girebilecek. Otel alanının dışında olan bölgeler ise yasak kapsamında olacak ve çocuklar ile gençlerin çıkması yasak olacak. Çarşamba-cuma günleri 14.00-20.00 saatleri arasında otel alanının dışına çıkabilecek, yürüme mesafeli bulunduğu şehirde gezebilecekler. Bununla birlikte aynı kurallar ailesiyle birlikte yazlığa veya başka illere giden çocuk ve gençler için de geçerli olacak.

YOLCULUK İZNİ

0-18 yaş arasındaki çocuk ve gençler yanlarında velileri veya vasileri olması koşuluyla yasağın olmadığı çarşamba-cuma günleri dışındaki günlerde de şehiriçi veya şehirlerarası yolculuk yapabilecek. Seyahat yasağının 1 Haziran’da kalkacağı 15 ilde, bu tarihten itibaren yolculuk izni verilecek. Seyahat yasağı olmayan illerde ise bugünden itibaren yolculuk yapabilecekler.