Hükümetten Salih Müslim için flaş açıklama

Hükümetten Salih Müslim için flaş açıklama
Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Salih Müslim'in iadesiyle ilgili dosyanın Çekya'ya iletildiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Salih Müslüm'ün yakalanmasıyla ilgili konuşan Bozdağ şunları söyledi: "Salih Müslüm'ün son Avrupa seyahati sırasında Çekya'da bir otelde kaldığına dair bilgiler bize intikal edince Türk İnterpol'ü Çekya'dan talep etti. Yakalanması ve geçici tutuklanması ve akabinde iadesi talebiyle muhataplarına iletti. Onlar da gerekeni yaptılar. Şu anda aramızdaki sözleşme gereği yapılması gereken usule ilişkin bazı işler var. Geçici tutuklama alebini ve iade talebini içeren dosyayı Adalet Bakanlığı'nın iletmesi gerekiyor. Dün itibariyle dosya iletildi. Bugün de Salih Müslüm yargı önüne çıkarılacak ve karar verilecektir. Türkiye'ye iade edilmesi, beklentimiz o yöndedir."

"BM'NİN KARARI AFRİN HAREKATINI ETKİLEMEZ"

Bozdağ, BM'nin Suriye'deki ateşkes kararında Doğu Guta gibi bazı yerlerin olduğunu, Afrin'i kapsamadığını belirterek, "Zeytin Dalı Harekatı'nı ve Afrin bölgesindeki operasyonlarımızı etkilemez" dedi. 

"ÖZEL HAREKATIN GİTMESİ YENİ MÜCADELE İÇİN HAZIRLIK"

Harekattaki son durum hakkında bilgi veren Bozdağ, "Harekat başarıyla planlandığı gibi devam ediyor. Pek çok stratejik nokta ele geçirildi. Harekat hedeflerine ulaşıncaya kadar devam edecektir. Bölgedeki son terörist temizleninceye kadar devam edecektir. Özel harekatın gitmesi yaklaşan yeni mücadele için bir hazırlıktır. Şu anda daha ziyade şehirlerden uzak köy, belde ve kırsalda olan alanlarda mücadele devam ediyor. Alan daraldıkça bu mücadele sivillerin olduğu alana kayacaktır. Bunlar hazırlıklar. Meskun mahale girdiği zaman oradaki tecrübesiyle hareket edilecek" dedi. Bozdağ, Afrin harekatında hava harekatlarında bir sıkıntı olmadığını ifade etti.

"SEFER GÖREV EMRİ İÇİN ŞU ANDA İHTİYAÇ YOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '"sefer görev emri olanlar hazır olsun" açıklamasını değerlendiren Bozdağ, "Şu anda ihtiyaç olmadığını Sayın Cumhurbaşkanımız o açıklamasında da açıklıyor. Bu desteklere teşekkür ve gitme isteğine karşı verilen bir cevaptır. Şu anda sefer görev emri olanların bölgeye gitmesine ihtiyaç yoktur" diye konuştu.

Erdoğan açıkladı vatandaş e-Devlet'e akın etti !Erdoğan açıkladı vatandaş e-Devlet'e akın etti !

"BBP İTTİFAKTA YER ALACAK"

Seçim ittifakı düzenlemesiyle ilgili temsilde adalet eleştirilerini yorumlayan Bozdağ şunları söyledi: "Temsilde adaleti gözeten bir formül ortaya kondu. İsteyen parti istediğiyle ittifak yapabilir. Parti konusunda bir sınırlama yoktur. Yasal zeminde imkanı dileyen dilediği şekilde kullanır. İradeleri engelleyen bir şey kesinlikle yoktur." 

Bozdağ, Büyük Birlik Partisi'nin ittifakta nasıl yer alacağına ilişkin olarak, "Destici ittifakta yer alacağını ifade etti. Nasıl yer alacağını konuşmak için şu anda erken. Vakti gelince konuşulacaktır" dedi. 

"CHP bizim attığımız adımı doğru anlamış değil" diyen Bozdağ, "Temennim onların artık değişimi ve gelişi görüp tedbir alması lazım. Sayın Genel Başkan diyor ki yüzde 60'la iktidar olacağım diyor. Yüzde 25 CHP var şu anda onun da altında olduğunu görüyoruz. İttifaklara karşı çıkıp yüzde 50+1 yapacağım demek de doğru değil. " şeklinde konuştu.

Saadet Partisi'nde kararsızlık olduğunu gördüklerini belirten Bozdağ, "Karamollaoğlu'nun kararını bekliyoruz" dedi. 

"CİNSEL SUÇLARDA İYİ HAL İNDİRİMİ OLMAYACAK"

Cinsel istismara karşı yapılacak düzenleme hakkında bilgi veren Bozdağ, şunları kaydetti: "Anayasa Mahkemesi yaşa göre bir kademelendirme yapılması gerektiğini ortaya koydu. Bu karardan sonra da 2016 içinde Türk Ceza Kanunu'nda buna uygun düzenleme yapıldı. Yaşa göre ceza kademelendirildi.  Şu anda çalışan komisyon 12 yaşın üzerinde olanlar dahil hepsiyle ilgili cezaların artırılmasına yönelik düzenleme yapıyorlar. 15-16 yaşını doldurana kadar ayrı. 18 yaşını dolduranların ayrı olarak cezalarının artırılmasına yönelik irade var. 12 yaşın altında olanlarda daha fazla artacak. 12 yaşını tamamlamamış çocuğun kendisini koruma durumu yok. Başka ülkelerdeki ceza kanunları da insanların kendini koruma imkanlarına göre hareket ediyor. Şöyle bir şey yok, 12 yaş altına ceza verilecek, üstüne ceza verilmeyecek diye bir şey yok. Anayasa Mahkemesi'nin bu yönde bir iradesi olduğu için biz ona uymak durumundayız. Şu anda ceza kanunumuzda zaten kademelendirme var. Cinsel saldırıda ve çocukların cinsel istismarında iyi hal indirimi yeni dönemde olmayacaktır. Kadına yönelik şiddet konusu bu komisyonun çalışma alanında değil. Kadına şiddet uygulayan biri kravat taktı diye hiçbir hakimin iyi hal indirimi yapmaması lazım."  

"ZİNA KONUSUNDA ADIM ATILMASI GEREKİYOR"

Zina suçuna ilişkin bir düzenleme olmadığını hatırlatan Bozdağ, "Zina suçu 765 sayılı ceza kanunumuzda vardı. Anayasa Mahkemesi iptal etti. Kanunda iptal nedeniyle zina suçu diye bir suç kalmamıştı. AB uyum süreci nedeniyle yeni ceza kanununda bu suç yer almadı. Bizim mevzuatımızda zina suçu yok. Bunun düzenlenmesi toplumun hassasiyetlerine, kültürüne daha uygun olan bir şeydir. Bu eksikliğin giderilmesi konusunda Cumhurbaşkanımızın açıklaması olmuştur. Bu konuda bir adım atılması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Meslek örgütlerinden "Türk" ibaresinin çıkarılmasına yönelik düzenlemeyle ilgili konuşan Bozdağ, "Çalışma devam ediyor, henüz bitmedi. Türk ve Türkiye isimlerine ihanet edenler bu ismi taşıyamaz. Şu anda avukatların tamamı siyasetin göbeğindedir. Şu anda hazırlığı süren bir çalışma" dedi.

Seçiniz...

Yenidoğan servisinde engelli bırakan şiddette şüpheli hemşire yıllar sonra teslim oldu! Yenidoğan servisinde engelli bırakan şiddette şüpheli hemşire yıllar sonra teslim oldu! TEMU'dan alışveriş dönemi tamamen bitti: Artık Çin'den alışveriş yapılamayacak! TEMU'dan alışveriş dönemi tamamen bitti: Artık Çin'den alışveriş yapılamayacak! Çanakkale Savaşları'nda İngiltere'nin uçaktan attığı psikolojik mermiler ortaya çıktı Çanakkale Savaşları'nda İngiltere'nin uçaktan attığı psikolojik mermiler ortaya çıktı Yasak ilişki vahşetle bitti: Bir kadın sevgilisinin boğazını kesip, polise teslim oldu! Yasak ilişki vahşetle bitti: Bir kadın sevgilisinin boğazını kesip, polise teslim oldu! Kapıkule'de içinde yolcuları bulunan yolcu otobüsü alev alıp küle döndü! Kapıkule'de içinde yolcuları bulunan yolcu otobüsü alev alıp küle döndü! Ünlü şarkıcı sahnede bir anda yere düştü... Sağlık durumu endişe yarattı! Ünlü şarkıcı sahnede bir anda yere düştü... Sağlık durumu endişe yarattı! İstanbul'un kalbinde çöpten vahşet çıktı, zanlılar yurtışına kaçarken yakalandı! İstanbul'un kalbinde çöpten vahşet çıktı, zanlılar yurtışına kaçarken yakalandı! Sırf onu görmek için kilometrelerce uzaktan gelenler bile var Sırf onu görmek için kilometrelerce uzaktan gelenler bile var Yeni haftanın hava durumu belli oldu: Hava sıcaklıkları artsa da, yağmur, kar ve fırtına geliyor! Yeni haftanın hava durumu belli oldu: Hava sıcaklıkları artsa da, yağmur, kar ve fırtına geliyor! İntihar sanılmıştı... 18 yaşındaki Dilan'ı sevgilisi olacak cani boğarak katletmiş! İntihar sanılmıştı... 18 yaşındaki Dilan'ı sevgilisi olacak cani boğarak katletmiş!
Yargıtay'dan emeklilik hayali kuran onbinelerce çalışana kötü haber! Yargıtay'dan emeklilik hayali kuran onbinelerce çalışana kötü haber! Yapı ruhsatlarına yeni şart getirildi: Bunu yapmayan ruhsat alamayacak! Yapı ruhsatlarına yeni şart getirildi: Bunu yapmayan ruhsat alamayacak! Bebek katili Öcalan'dan, kendisi için ''kurucu önder'' diyen Bahçeli'ye ''çok özel'' hediye! Bebek katili Öcalan'dan, kendisi için ''kurucu önder'' diyen Bahçeli'ye ''çok özel'' hediye! Eski FBI Ajanı ile aşk yaşayan güzel oyuncu ABD'de sessiz sedasız evlendi Eski FBI Ajanı ile aşk yaşayan güzel oyuncu ABD'de sessiz sedasız evlendi Akaryakıt fiyatları çıldırdı! Yeni haftada bir zam daha geliyor Akaryakıt fiyatları çıldırdı! Yeni haftada bir zam daha geliyor Sürücüsüz tır bir anda hareket etmeye başlayıp yol üstündeki araçları ezip geçti! Sürücüsüz tır bir anda hareket etmeye başlayıp yol üstündeki araçları ezip geçti! Nişan töreninde kadına taciz iddiasında ortalık karıştı; yaralılar var! Nişan töreninde kadına taciz iddiasında ortalık karıştı; yaralılar var! AK Parti'den yeni öğrenci affı hamlesi... Binlerce kişi faydalanacak! AK Parti'den yeni öğrenci affı hamlesi... Binlerce kişi faydalanacak! Nişan töreninde faciadan dönülşdü: Onlarca kişi hastanelik oldu! Nişan töreninde faciadan dönülşdü: Onlarca kişi hastanelik oldu! İndirimi duyan koştu... Sağanak yağış altında geceden sabaha saatlerce beklediler! İndirimi duyan koştu... Sağanak yağış altında geceden sabaha saatlerce beklediler!