İhraç Edilen Hakimler Özçelik Ve Başer Yargılanıyor

İhraç Edilen Hakimler Özçelik Ve Başer Yargılanıyor

"Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamındaki tutuklular hakkında tahliye kararı veren hakimler Özçelik ve Başer'in yargılandığı davada gerginlik çıktı, duruşmaya ara verildi

ANKARA (AA) - "Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamındaki tutuklular hakkında tahliye kararı veren hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer'in yargılandığı davada gerginlik çıktı, duruşmaya ara verildi.

Yargıtay Genel Kurul salonunda yapılan duruşmaya öğle arasının ardından devam edildi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi Başkanı Eyüp Yeşil, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Kenan Zeybek'e söz vererek, iddianame yerine geçen son soruşturma kararını okutmaya başladı.

Avukatların itiraz etmesi üzerine savcı okumayı bıraktı. Avukatlar, beyanlarının tutanağa geçirilmediğini, sesli kayıt yapılmadığını belirterek, söz istedi.

Başkan Yeşil, sesli kaydın savunmalara geçildiğinde açılacağını duruşmanın başında söylediğini, avukatların beyanlarının özetinin tutanağa geçirildiğini söyledi.

Avukatların söz almadan bir arada konuşması ve itirazlarını sürdürmesi üzerine Eyüp Yeşil, "Söz almadan konuşamazsınız, dışarı çıkın o zaman. Hiçbir beyan ve talep almıyoruz. Duruşmayı engellemek suçtur. Konuşmalarınızın özetini zapta geçtik" dedi.

Avukatlar ve sanıklar, itirazlarını sürdürerek tekrar heyetin ve cumhuriyet savcısının reddi talebinde bulundu. Eyüp Yeşil, tartışmaların ardından avukatların taleplerini tutanağa geçirdi.

Duruşma sırasında Eyüp Yeşil, sık sık söz almadan konuşanları salondan çıkaracağı uyarısında bulundu.

Özçelik'in avukatı Önder Durdu'nun söz almadan konuşmayı sürdürmesi ve Başkan Yeşil'in "Söz vermiyorum, dışarı çıkın" demesi üzerine diğer avukatlar ve izleyiciler arasında bulunan alana alınan eski özel yetkili hakim Mehmet Karababa, ayağa kalkarak itiraz etti. Eyüp Yeşil, kimliğini sormasına rağmen Karababa'nın ibraz etmemesi üzerine güvenlik güçlerince Karababa'yı salondan çıkarttırdı.

Salondakilerin söz almadan konuşmaya devam etmesi üzerine uyarılarını tekrarlayan Başkan Yeşil, aynı tavrı sürdüren bir avukatın daha dışarı çıkarılmasını istedi. Bunun üzerine güvenlik güçleriyle avukatlar arasında gerginlik çıktı.

Bu sırada, izleyiciler arasındaki sanık Özçelik'in eşi Hatice Özçelik, "Hangi emri uyguluyorsunuz, hepiniz satılmışsınız" diye bağırdı. Salonda fenalık geçiren ve dışarı çıkarılan Hatice Özçelik'e, sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Başkan Yeşil, duruşmaya ara verdi.