İlk ders konusu: 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma

İlk ders konusu: 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma
Güncelleme:

Okullarda ilk dersin konusu “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” olacak.

2016-2017 eğitim-öğretim yılı pazartesi günü başlıyor. Yaklaşık 3 aylık tatil sonra 18 milyon 43 bin öğrenci ders başı yapacak. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı ilk hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak.

Yeni Şafak gazetesinden Nur Banu Aras'ın haberine göre FETÖ soruşturması kapsamında 28 bin 163 öğretmenin bakanlıkla ilişiği kesilirken, yaklaşık 20 binin üzerinde de öğretmen açığa alındı. Bu eksiğin kapatılması için 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 50 bin yeni öğretmenin eğitim programına dahil olacağı öğrenildi. Buna ek olarak 15 bin sözleşmeli öğretmenin de 10 Ekim'de göreve başlayacağı belirtildi.

ŞEHİT YAKINLARI DAVET EDİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim-öğretim yılının ilk haftasında, tüm resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” temasıyla öğrencilerin seviyeleri dikkate alınarak etkinlikler yapılmasını kararlaştırdı. Okulların bulunduğu yerleşim yerlerindeki gazi ve şehit yakınları, açılış törenlerine davet edilecek. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz imzasıyla illere gönderilen genelgede, “Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinden askeri üniforma giymiş bir grup cuntacı terörist tarafından 15 Temmuz 2016'da Türkiye Cumhuriyeti devletini, demokrasiyi ve milli iradeyi hedef alan haince bir darbe girişiminde bulunulduğu” belirtildi.

ÖĞRENCİLERE BROŞÜR DAĞITILACAK

Genelgede, “Başta Başkomutan olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hükümetimizin, güvenlik kuvvetlerimiz ile halkımızın kahramanca mücadelesi sonucunda bu kanlı girişim engellenmiş, milletimizin direnişiyle demokrasimiz kazanmıştır, Türk milleti, bu demokrasi sınavından yüzünün akıyla geçmiştir” denildi. “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” konularını anlatan broşürler öğrencilere dağıtılacak.

Suriyeli öğrenciler sisteme dahil edilecek

Okulların açılması ile birlikte Suriyeli öğrenciler de Türkiye eğitim sistemine dahil edilecek. Ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve Türkiye'de yaşayan Suriyeliler Geçiş Eğitim Merkezleri (GEM) ve okullarda eğitim görüyordu. GEM ve okullarda okuyan yaklaşık 350 bin öğrenci bu yıl Türk eğitim sistemine entegre olacak.

Yeni Şafak