İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?
Güncelleme:

En önemli ülkelerden biri olan İngiltere’ye seyahat edebilmeniz için vizeniz olmalıdır.

Umumi, hususi ve hizmet pasaportuna sahip olanlar İngiltere vizesi için başvurularını yapabilir. İngiltere’ye pek çok farklı sebeplerle gidebilmek mümkündür. Turistik, ziyaret ya da turistik amaçlı olarak vize başvuruları yapılabilmektedir. Vize başvurusunu yapacak olanlar seyahat amacı neyse ona uygun vize türünü seçmeleri gerekmektedir. En doğru vize türünü seçererek istenen belgelerin de hazırlıklarını yapabilirsiniz.

Turistik, ticaret ya da ziyaret amacıyla ülkeye seyahat yapacakların da hazırlaması gereken bazı vize hazırlıkları olacaktır. Vize için istenen prosedürleri eksiksiz şekilde yerine getirmeniz son derece önemlidir. Bu sebepten dolayıdır ki vizenizde eksiklik ve hata olmaması için vize danışmanlık firmalarından destek alınması bir hayli önemli olacaktır.

İngiltere Vizesi İçin Hazırlıklar

İngiltere, popüler ülkelerden biri olurken şüphesiz pek çok kişinin de hayalini süslemektedir. İngiltere’de 90 güne kadar kalma imkanı verilirken, başvuru sahiplerinden vize için istenen şartları da yerine getirmeleri talep edilir. İngiltere vizesi için istenen şartları yerine getirdiğiniz taktirde seyahatlerinizde istemediğiniz bir engel durumu çıkmaz. Tam aksine çok görmek istediğiniz en önemli Avrupa ülkelerinden biri olan İngiltere’ye yolculuk yapmaya başlayabilirsiniz.

İngiltere’ye gidecek olanlarında mutlaka hazırlaması gereken önemli evraklar bulunmaktadır. Bu evrakların eksiksiz olmamasına ve güncel olmasına dikkat edilmelidir. İngiltere vizesini almak isteyenlerin hazırlayacakları evraklar şu şekildedir;

*En az 3 ay geçerli pasaport gereklidir. Pasaportun güncel olması talep edilir

*Biyometrik resim ( iki adet)

*Vize ücretinin ödenmesi ve yatırdığına dair dekont

*İngiltere Konsolosluğu web sayfasından randevu alınması

*İngiltere’ye seyahat etmek istendiğine dair başvuru formunun doldurularak iletilmesi

*Davetiye

*Uçak, konaklama gibi belgeler

Tüm bu önemli ve güncelliğini koruyan belgelerin İngiltere Konsolosluğuna iletilmesi gerekmektedir. Zorlu vize sürecinde yanınızda olarak daha hızlı şekilde vizenizin onay almasına yardımcı olacak. Dataglobal sayesinde artık seyahatlerinizde olumsuz bir durumla karşı karşıya kalmayacaksınız.

İngiltere Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkıyor?

İngiltere vizeniz için tüm hazırlıklar eksiksiz şekilde hazırlandıktan sonra en son aşamada onay almasıdır. İngiltere Konsolosluğu tarafından yaptığınız başvurular değerlendirme altına alınmaya başlanır. Uygun görülen başvuru sahiplerinin vize ile ilgili olumlu geri dönüşleri de en geç 7-15 gün gibi bir zaman dilimi içerisinde yapılmaktadır.

Vizenizin ne kadar süre içerisinde onay alacak olduğu da yetkili makamın yoğunluğuna bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Fakat vizenizi bir an önce daha seri şekilde çıkartarak planlamış olduğunuz seyahatlerin yapılmasını istiyorsanız o halde Data Global danışmanlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Böylelikle vizeniz ile ilgili en ufak bir pürüz yaşanmadan en hızlı şekilde alınmasını sağlamaya başlayacaksınız.

İngiltere Vizesi Nereden Alınır?

İngiltere seyahat planları yapanların bu planlarının havada kalmaması için tüm sürecin en iyi şekilde yönetilmesi gerekmektedir. Bunlar nelerdir diye bakıldığında İngiltere vizesinin nereden alınacak olduğu denebilir. İngiltere ticari vize ya da bir başka vize türlerinden biri olan İngiltere turistik vize alacak olabilirsiniz. Doğal olarak böyle bir durumda Data Global uzman danışmanlık firmasının yolunu seçerek vizenizin hızlı şekilde çıkmasını sağlamaya başlayabilirsiniz.

 Vizeniz onay aldıktan sonra 90 güne kadar ülkede kalma imkanına sahip olacaksınız. Fakat İngiltere Konsolosluğu tarafından daha uzun süreli kalmak isteyenlerin de beyan etmesini isteyecektir. Vize süresi 90 ve 180 gün olmak üzere iki farklı şekilde olurken, uzun süreli vizelerde de Konsolosluğa dilekçe ile başvuru yapmanız gerekiyor. Problemsiz bir vize almak isteyenlerin tercih ettiği Data Global’e başvurarak vizenizi anında almaya başlayın.

 

 

Etiketler ingiltere vizesi