İstanbul'a 3 Katlı Tünel ihalesine 12 teklif

İstanbul'a 3 Katlı Tünel ihalesine 12 teklif

Üç katlı Büyük İstanbul Tünel Projesi etüt-proje ihalesi yapıldı. İşte teklif veren firmalar..

İstanbul'un yeni mega projesi 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli ihale süreci Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nde yapılan ihaleyle başladı.

Altyapı Yatırımlar Genel Müdürü Fatih Turan, projeyle ilgili olarak gazetecilere bilgi verdi. Turan, 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin etüt, proje ve mühendislik hizmetlerini alım ihalesini gerçekleştireceklerini belirterek, "Bu kapsamda ihalemizin içeriğinde lansmanının Şubat ayında gerçekleştirdiğimiz üçüncü deniz altından boğaz geçişi ile ilgili deniz sondajı, karadaki sondajlar ve hidografik ve oşinagrafik bilgilerin alınacağı, güzergahın belirleneceği, işleri içeren hizmetlerin alımı ihalesini gerçekleştireceğiz. Bu ihale kapsamındaki sözleşme süresi işin süresi 12 ay. Öncelikli olarak bu ihalemize 23 adet uluslararası firmalardan dosya satın alımı gerçekleştirildi. Bugün saat 10.30 itibariyle toplam 12 adet firma ihale salonumuzda hazır bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

İhalenin iki aşamalı olarak gerçekleştirileceğini kaydeden Turan, "Teknik yeterlilik kriterlerine göre firmalar değerlendirilecek. Bu değerlendirme süreci akabinde teklif fiyatlarının incelenmesine geçilecek. İhaleyi kazanan firma yüklenici olarak sözleşme davet edilecek" şeklinde konuştu.

Turan, 31 kilometrelik metro hattının yapılacağını belirterek, 16 kilometresinin karayolu güzergahı ve Boğaz altından geçişin 6-6,5 kilometre olacağını ifade etti. Turan, "Kesin yeri belli değil. Boğaz tabanında sağlam zeminden geçebilmek için hem de sismik açıdan en uygun lokasyonu belirlemek açısından dubalar üzerinden denize sondaj yapılacak. Devamında iki yakada karada devam edecek hattın diğer istasyonlarla kesişme noktaları sağlam zemin ve derinliklerden geçmesi için karasal sondajlar yapılacak. Eş zamanlı olarak ön ve nihai etütler gerçekleştirilecek" diye konuştu.

İhale kapsamında, kara, deniz ve Haliç sondajlarının, jeofizik, geoteknik ve jeolojik araştırmaların, güzergah çalışmalarının, ön projelerin ve ön ve nihai fizibilite etütlerinin yapılacağı kaydedildi.

İhaleye katılan firmalar şöyle sıralandı:

"Geodata S.P.A-Su Yapı Müh. Ve MÜŞ. A.Ş. İş Ortaklığı, ARCADIS-PROTA Mühendislik Proje danışmanlık Hiz. A.Ş. İş ortaklığı, IDOM Ingenieria y Consultoria S.A.U, YOOSHIN Engineering Corporation, TECHNIMONT Civil Construction S.P.A, AECOM Asia Company Limited, Yüksek Proje Uluslararası A.Ş., FERCONSULT S.A.-AMBERG Engineering AG-EUROESTUDİOS S.L.-CENOR Consultores S.A. İŞ Oratklığı, ITALFER S.P.A.-PROYAPI Mühendislik Müşavirlik A.Ş. İş Ortaklığı, CPG CONSULTANTS PTE LTD-YENİ DOĞANLAR İnşaat İthalat İhracat LTD ŞTİ İş Ortaklığı, SINT AGMA S.r.l.-SWS Engineering S.P.A.-ERKA-AIS Proji İş Ortaklığı, SYSTRA S.A."