İSTANBUL'DA BİNLERCE KİŞİ BERKİN'İ UĞURLADI !

İSTANBUL'DA BİNLERCE KİŞİ BERKİN'İ UĞURLADI !

Ölümüyle Türkiye'yi yasa boğan Berkin Elvan bugün son yolculuğuna uğurlandı..

İŞTE CENAZE KORTEJİNDEN KARELER

SOKAKTA POLİS YOKTU

Saat 12:00 sularunda Berkin Elvan için onbinlerce insan Okmeydanı'ndan Feriköy'e doğru yürüyüşe geçti. Sokaklarda polislerin olmaması dikkat çekti.

İŞTE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

17:25 - Berkin Elvan toprağa verildi.

1-136.jpeg

17:15 - Feriköy Mezarlığı'nda sloganlar sustu, sessizce cenazenin gelmesi bekleniyor.

17:00 - Kortej Feriköy Mezarlığı'na doğru ilerlerken Berkin Elvan için hazırlanan mezarın başında da kalabalık toplanmaya başladı. Grup, "Rahat uyu Berkin, orada ölüm yok" diye slogan atıyor.

16:40 - Cenaze Feriköy Mezarlığı'na ulaştı.

16:00 - Şişli Abide-i Hürriyet caddesinde barikat kuran polise kalabalık tepki gösterdi. Gruptakiler birbirlerini yatıştırdı ve ortam sakinleşti.

15:32 - Cenazeyi bekleyenler Berkin Evlan'ın mezarına karanfil ve misket bıraktı.

15:15 - Şişli'de Taksim Dayanışma'nın aracından cenazeden sonra Taksim Gezi Parkı'na çağrı yapıldı. Çağrıda "Gezi Parkı'na karanfillerimi ve yüreğimizi bırakacağız" denildi.

1-733.jpg

14:30 - Berkin Elvan'ın cenazesi için yürüyen kalabalığın bir ucu Şişli'ye ulaştı. Kalabalığın sonu ise Darülaceze Caddesi'ne (Okmeydanı) kadar gidiyor.

14:10 - Berkin Elvan'ın cenazesi Şişli'ye doğru götürülüyor. Şişli'de önlem alan polis, Abide-i Hürriyet Caddesi'nin girişini bariyerle kapattı. Çevik kuvvet polisi de barikatın arkasında bekleyişini sürdürüyor.

13:45 - Eylemciler, şu sıralarda Okmeydanı'ndaki E-5 yolunda Şişli yönünde yürüyor.

screenshot_1-050.jpg

13:40 - Kortejdeki bazı kişiler Okmeydanı'ndaki yürüyüş sırasında bir binada asılı olan AK Parti ilanlarına saldırmak istedi. AKP bayraklarını indirmek isteyenler oldu. Bunu üzerine binanın olduğu noktaya bir itfaiye aracı gitmeye çalıştı. Ancak kitle itfaiyeyi durdurdu. Aracın şoförü kalabalığın içinde geri sürdü. Kalabalıktan ilerleyemeyen araçtaki itfaiye personeline tepki gösteren bazı eylemciler vururken, bazıları da görevlileri korudu. İtfaiyeciler E-5'e doğru kaçtı.

13:20 - Okmeydanı'nda binlerce kişi Şişli istikametinde yürüyor.

1-135.jpeg

13:00 - Berkin Elvan'ın cenazesi Okmeydanı Cemevi'nden çıkarıldıktan sonra vurulduğu yerde kısa bir anma yapıldı.

12:50- Okmeydanı Cemevi önünden Berkin Elvan'ın cenazesi kaldırıldı. Binlerce kişi ellerinde Berkan Elvan fotoğrafının basılı olduğu pankartla cenazeyi takip ediyor.

2-413.jpg

12:40 - Taksim'de erken saatlerden itibaren önlem almaya başlayan polis saat 12.00'da Gezi Parkı'nı vatandaşlara kapattı. Taksim Meydanı'na da otobüslerle çok sayıda polis getirildi. Polisin meydandaki geniş güvenlik önlemleri sürüyor.

12:20 - Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan da Okmeydanı Cemevine geldi.

12:15 - İETT'nin resmi twitter hesabından şu açıklama yapıldı: "Emniyet Müdürlüğü’nden gelen bilgi doğrultusunda Okmeydanı yönünü kullanan otobüslerimizin güzergahları geçici süre değiştirilmiştir."

OKMEYDANI'NDAN ŞİŞLİ'YE, ORADAN DA FERİKÖY'E GÖTÜRÜLECEK

Sabahın erken saatlerinden itibaren Okmeydanı Cemevi önünde toplanan vatandaşlar, 'Umudun çocuğu Berkin Elvan', 'Katil devlet hesap verecek', '15'inde bir fidan Berkin Elvan' şeklinde sloganlar attı. Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da taziyeleri kabul ederken, cemevi içinde karanfiller içinde Berkin Elvan köşesi dikkat çekti. Berkin Elvan'ın cenazesi için saat 12.00'de Okmeydanı Cemevi'nde tören yapılacak. Törenin ardından Şişli’ye yürünecek ve daha sonra cenaze Feriköy Mezarlığı'na defnedilecek.

KEPENKLER KAPATILDI

Bölge esnafının sabah kepenk açmadığı görülürken, Okmeydanı Cemevi sabahın erken saatlerinden itibaren dolmaya başladı.
 

BERKİN ELVAN'DAN GERİYE BU FOTOĞRAFLAR KALDI - FOTO-GALERİ


1-729.jpg

DÜN AKŞAM TÜRKİYE'DE YAŞANANLAR - FOTO GALERİ

NELER YAŞANDI ?

- Berkin Elvan'ın cenazesi için cemevine gelenler arasında fenalaşanlar oldu. Cemevine ambulanslar geldi.

- Ergenekon davasından önceki gün tahliye olan gazeteci Tuncay Özkan Berkin Elvan'ın cenazesi için Okmeydanı Cemevi'ne geldi.

1-728.jpg

- Berkin'in ölümünü protesto eden gruplar, Okmeydanı Cemevi’ne çıkan caddelerin girişlerine barikatlar kurup ateş yaktı. Barikatların etrafına da Berkin Elvan’ın fotoğrafları asıldı.

120320141021306647881_2.jpg

SARIGÜL, ORAN VE BATUM CEMEVİNDE

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve CHP Eskişehir Milletvekili süheyl Batum, Cemevi'ne geldi.

ACILI ANNELERDEN AĞIR ÜSTÜNE AĞIT

Okmeydanı Cemevi'nin üst katında ise Berkin'in ninesi ve yakını kadınlar ağıt yakıyor. Ankara'da Gezi eylemleri sırasında polisin silahından çıkan kurşunla ölen Ethem Sarısülük'ün ailesi geldiğinde alkış ve sloganlarla karşılandı. Ethem'in annesi, Berkin'in annesi Gülsüm Elvan'a sarılıp ağladı.

KILIÇDAROĞLU'NUN ÇELENGİNE ALKIŞLI KARŞILAMA

Cemevine ilk çelenk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi, alkışlandı.
 

İŞTE TÜRKİYE'DEN BERKİN ELVAN PROTESTOLARI - FOTO-GALERİ

 

TOMA 2 GÖSTERİCİYE ÇARPTI - FOTO-GALERİ

 

TÜRKİYE BERKİN İÇİN UYUMADI - FOTO-GALERİ


BERKİN'İN ÖLÜMÜ DÜNYADA YANKILANDI - FOTO GALERİ

 

TÜRKİYE BUGÜN DE SOKAKLARDAYDI - FOTO GALERİ