İstanbullular Kanal İstanbul'a itiraz için soluğu orada aldı

İstanbullular Kanal İstanbul'a itiraz için soluğu orada aldı
Güncelleme:

Kanal İstanbul Projesi'nin iptali için TMMOB’nin hazırladığı itiraz dilekçesinin bir örneğini çıkaran yurttaşların İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine akını sürüyor.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından hazırlanan Kanal İstanbul ÇED itiraz dilekçesinin bir örneğini çıkaran yurttaşlar İstanbul’daki İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine akın ediyor. Dün başlayan yoğunluk, bugün de sürüyor.

Beşiktaş ve Ataşehir ilçelerinde bulunan İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri, yurttaşların Kanal İstanbul itirazı için akınına sahne oluyor. He iki ilçede de itiraz dilekçesini sunmak isteyen yurttaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesine karşı çıktıklarını belirterek, projeye karşı olanlara da dün bir çağrıda bulunmuştu.

 Kanal İstanbul ÇED kararına nasıl itiraz edebilirsiniz?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 23 Aralık’ta Kanal İstanbul projesi ile ilgili hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu kabul etmiş, rapor; 10 gün boyunca askıda kalacak ve yurttaşların görüş, eleştiri ve itirazlarına açık olacak. İtirazlar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine dilekçeyle başvurarak yapılabildiği gibi, ilgili kurumlara faks göndererek ya da CİMER üzerinden de yapılabiliyor. 23 Aralık Pazartesi günü başlayan süreç 3 Ocak’ta son buluyor.