İşte Türk askerinin gittiği o kamp !

İşte Türk askerinin gittiği o kamp !

Bağdat yönetimi Musul'u geri almaya hazırlanırken, aralarında Türkiye'nin de olduğu birçok koalisyon ülkesi Irak ordusuna eğitim veriyor.

Türk askeri, ŞİD'in kontrolündeki Musul'a yakın bir bölgede kurulan kampta ılımlı muhalifleri eğitiyor. İşte 150 kadar Türk askerinin sürekli görev yaptığı o kampın görüntüleri..

Musul kent merkezine yalnızca 40 kilometre mesafede bulunan Haşdul Vatani Kampı daha önce Al Jazeera Türk muhabiri Can Hasasu ve ekibi tarafından görüntülenmişti. Kampta düzenlenen üç haftalık kurslar, katılımcılara temel askeri manevra tekniklerini, emir-komuta zincirini ve piyade tüfeklerinin kullanılmasını öğretmeyi amaçlıyor.

EĞİTİMİ TÜRK EKİP VERİYOR

Eğitimler uzman Türk askeri ekip tarafından planlanıyor. Subay ve astsubaylardan oluşan Türk eğitmenlere daha önce Irak ordusunda görev yapmış personel yardım ediyor.

YÜZLER MASKELİ

Musul yakınlarındaki Haşdul Vatani Kampı'ndaki askerlerin neredeyse tamamının yüzleri maskeli. Bunun en temel nedeni ise, çoğunun ailelerinin hâlâ IŞİD denetimindeki bölgelerde yaşıyor olması. Gönüllü eğitim kamplarına katıldıklarının bilinmesi halinde ailelerine zarar verilmesinden korkuyor.