Japonya’da Türk İzleri Belgeseli öğrencilerle buluşacak

Japonya’da Türk İzleri Belgeseli öğrencilerle buluşacak
Güncelleme:

2022 yılı Japon Haftası etkinlikleri kapsamında Japonya’da Türk İzleri Belgeseli, Biltes Koleji’nde öğrencilerle bulaşacak.

Her yıl Mart ayının ikinci haftasında düzenlenen Japon Haftasında ülkemizde de bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Biltes Koleji Göktürk Kampüsünde Manga Japon Çizgi Film Karakteri Yarışması, Japon Geleneksel Çay Ritüeli, Japon Felsefesi ile yapılan ev eşyaları gösterimi, Origami Günü ve Sushi Yapımı gibi bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

Etkinlik kapsamında Türkiye ve Japonya arasındaki tarihi dostluğu ele alan ve Japonya’da Türklere ait izleri ilk kez bir film de bir araya getiren Japonya’da Türk İzleri Belgesel Filmi de öğrencilere ve katılımcılara izletilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği ile hazırlanan belgeselin yönetmeni Umut Mete Soydan da etkinliğe katılarak öğrenciler ile söyleşi gerçekleştirilecek.

Program 15 Mart 2022 günü 14:00-18:00 saatleri arasında Eyüpsultan İlçesi Göktürk Biltes Koleji Kampüsünde gerçekleştirilecek.