Kaçak telefon çetesine operasyonda bakın ne yakalandı

Kaçak telefon çetesine operasyonda bakın ne yakalandı
Güncelleme:

İstanbul'da yurda kaçak yollarla cep telefonu ve parçalarını sokan bir çeteye düzenlenen operasyonda bakın neler yakalandı.

İstanbul’da  yurda kaçak yollarla cep telefonu parçaları sokan bir çeteye düzenlenen operasyonda  22 bin adet cep telefonu ve parçası ele geçirilirken baskın yapılan evlerin birinde Roma ve farklı dönemlere ait tarihi eserler bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kaçak yollarla yurt dışından cep telefonu ve parçası getiren bir şebekeyi takibe aldı.  Geçtiğimiz hafta İstanbul ve Antalya’daki 11 adrese düzenlenen baskında, 10 bin 853 LCD ekran, bin 585 cep telefonu ekranı, 700 Drone kamera, ve yaklaşık 10 bin parça cep telefonu aksamı ele geçirildi. Operasyonda ayrınca kaçakçılıktan ele geçirildiği değerlendirilen 45 bin 700 lira, 29 bin euro ve 50 bin dolar paraya el konuldu.

7 çete üyesini gözaltına aldığı operasyonda, Fatih’teki bir adreste yapılan aramada cep telefonu parçalarının yanı sıra tarihi eser ele geçirildiği öğrenildi. Farklı dönemlere ait olduğu öğrenilen tarihi eserler arasında, Antik Döneme ait bir bronz bileklik, pişmiş topraktan yapılmış bir insan figürü,  Roma ve İslam Dönemine ait 18 sikke ve farklı dönemlere ait olduğu belirtilen 4 tablo bulunduğu belirtildi.

Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler hakkında adli işlem yapılırken, ele geçirilen tarihi eserler Müzeler Müdürlüğüne teslim edildi.

Milliyet