Kardeş Okçuların Dünya Şampiyonası Heyecanı

Kardeş Okçuların Dünya Şampiyonası Heyecanı

Dünya Salon Şampiyonası'nda yarışan Demir Elmaağaçlı ve kardeşi Gizem, milli takımda ilk kez birlikte ok atmanın heyecanını yaşıyor- Milli sporcu Demir:"Kardeşimle yarışmak hep hayalini kurduğum bir şeydi, çok mutluyum"- "Gizem'in performansı beklediğimde

ANKARA (AA) - İLKNUR ÇETİNBAŞ - Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası'nda yarışan Demir Elmaağaçlı ve kardeşi Gizem, ilk kez birlikte milli formayı giymenin heyecanını yaşıyor.

Ankara'da ATO Congresium'da devam eden şampiyonada, makaralı yay kategorisinde Türkiye'yi temsil eden kardeşlerden, ağabey Demir, hep kardeşiyle birlikte yarışmanın hayalini kurduğunu belirtti.

Okçuluk Dünya Kupası'nda geçen yıl makaralı yay erkeklerde zirvede yer alan Demir, kardeşiyle birlikte milli takımda yer aldığı için mutlu olduğunu belirterek, "Bunun için birlikte çok çalıştık. Gizem de beni üzmedi ve milli takıma seçildi" dedi.

Gizem'in okçuluğa meraklı olduğunu ve yaşı geldiğinde başladığını anlatan Demir, "Gizem ilk kez burada milli oldu. İnşallah güzel bir performans sergiler. İlerleyen yıllarda devamı gelecektir" diye konuştu.

Gizem ile birlikte çalıştıklarını dile getiren Demir, "Gizem bazen konsantrasyon olarak eksik olabiliyor, nerede nasıl davranması gerektiğini bilemiyebiliyor. Ufak tefek teknik kontrollerde bulunuyoruz. Beni izleyerek öğreniyor, görsel hafıza çok önemli. Performansı beklediğimden çok daha iyi çıktı. Kamplardaki atışlarda beni geçtiği de oldu" ifadelerini kullandı.

"Artık ailede bir yetenek olduğuna inanıyorum" diyen 25 yaşındaki milli okçu, şunları söyledi:

"Yarışmada biraz sert duruyorum ama normalde sert değilimdir. Sert durmak hem rakiplerimin bana bakışı hem de konsantrasyonum açısından iyi oluyor. Böyle başarılı olduğuma inanıyorum. Yarışma anında tamamen hedefe ve atışa odaklanıyorum. Heyecan illaki oluyor ama onu erteliyorum. 'Şu an değil, bu atışını yap sonra heyecanı düşün' diyerek kendimi kandırıyorum."


- Gizem: "Ağabeyimi geçmeyi çok isterim"

Ağabeyi ile birlikte böyle büyük bir organizasyonda yarıştığı için mutlu olduğunu dile getiren 19 yaşındaki Gizem ise yoğun bir antrenman programı geçirdiğini söyledi.

"İlk kez milli takım forması giydiğim için çok heyecanlıyım" diyen Gizem, atışlarının iyi gittiğini, ağabeyinin ise daha dikkatli olması için kendisini sürekli uyardığını ifade etti.

Gizem, ağabeyinin söylediklerini dinlediğini belirterek, "Yarışma anında heyecanlanmamak için ağabeyimin bana öğrettiği teknikleri kullanıyorum. Heyecan konusunda bulunduğu telkinlere uymaya çalışıyorum. Ağabeyimi geçmeyi çok isterim" diye konuştu.