Kayıp işadamının sorumlusu kim?

Kayıp işadamının sorumlusu kim?

“Gökyüzü” Operasyonu kapsamında gözaltına alınan Erol Evcil hakkında yeni iddialar ortaya atıldı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü “Gökyüzü” operasyonuna, cinayet soruşturması da eklendi. Zeytin Kralı Erol Evcil’in tutuklanarak cezaevine gönderildiği soruşturmada, polis ve savcılık 2004 yılında İzmir’de ortadan kaybolan ve öldürüldüğü tahmin edilen işadamı Sezai Rahmi Özden’in dosyasını yeniden açtı. Savcılık ve polis daha önce Nesim Malki cinayetinin de azmettiricisi olarak 3 yıl tutuklu yargılanan Erol Evcil’in ‘satın aldım’ dediği İzmir’deki Say Metal’in eski sahibi Sezai Rahmi Özden’i bulmak için seferberlik ilan etti.

Çakıcı da Sorgulanacak
2004 yılının Ekim ayının ilk günlerinde fabrikasının yüzde 22’lik hissesini Evcil’e devreden Özden, bu satıştan bir süre önce silahlı saldırıya uğramış ve ayaklarından vurulmuştu. Özden’e yönelik bu saldırının, fabrikaya talip olan Erol Evcil ve yakın arkadaşı Alattin Çakıcı tarafından gerçekleştirildiği iddia edilmişti. Polis yetkilileri soruşturma kapsamında, cezaevinde bulunan Alaattin Çakıcı’nın ifadesine de başvurmaya hazırlanıyor.

Avcı, Rapor Hazırladı
Bu arada eski Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Hanefi Avcı’nın Özden’in ortadan kaybolmasının ardından bir rapor hazırladığı ortaya çıktı. Halen Edirne Emniyet Müdürü olan Avcı’nın raporunda İşadamı Özden’i en son kız arkadaşı Ebru Türkan’ın gördüğü belirtildi. Raporda Özden 9 Ekim 2004 tarihinde kız arkadaşı Ebru Türkan’ı İzmir’den önce Bursa’ya buradan da İstanbul’a çağırdığı ve Özden’i bu buluşmadan sonra ailesi ve yakınlarının bir daha göremediği iddia ediliyor. Polisin soruşturma kapsamında karapara aklanması olayı ile bağlantılı olduğu belirlenen ve aralarında polis, bankacı ve askerlerin de bulunduğu 13 kişiye ilişkin takibatın devam ettiği ve bu kişilerin gözaltına alınmaları için savcılık talimatının beklendiği bildirildi.

Hisseyi Alınca Vuruldu
Yaklaşık iki yıldır kayıp olan Özden, İstanbul’dan 9 Ekim 2004’te eşi Zehra Özden’e telefon açıp, 10 günlüğüne yurtdışına çıkacağını söylemesinden sonra kayıplara karıştı. Özden’in, birkaç gün sonra kredi kartı ile İstanbul’da benzin aldığı tespit edilirken akıbeti konusunda ise hiçbir ipucuna ulaşılamadı. Denizli’de yaşayan baba İsmail Özden 10 Ekim’de Denizli polisine, başvurarak oğlunun kayıp olduğunu bildirdi.

76 yaşındaki baba Özden, oğlunun kaybolmasından iki yıl önce her iki ayağından vurulduğunu belirtti. Özden “Vakıfbank’tan Ege Metal’in ilk olarak yüzde 20 hissesini almıştı. Onu almaması için Çakıcı’nın adamları devreye girip tehdit etmişler. Hisseyi alınca da vuruldu” dedi.

Baba Özden ‘İzmir’deki şirkete eşi Zehra da yüzde 48 ile ortaktı. Sonradan Erol Evcil’e sattığını duyduk” diye konuştu. Zehra Özden ise “Eşimin kaybolması ile ilgili tüm bildiklerimi polise anlattım. Şu anda bu olayla ilgili açıklama yapmak istemiyorum” dedi.

Vatan / Ufuk Türkyılmaz - Sebahattin Alp