KPSS birincisi atanamadı, sosyal medya ayağa kalktı

KPSS birincisi atanamadı, sosyal medya ayağa kalktı
Güncelleme:

KPSS'den yüksek puan almalarına rağmen sözlü mülakattan düşük puan alan adaylar bu duruma isyan etti. Sosyal medyada ''mülakata hayır'' etiketi altında binlerce mesaj paylaşıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter’da yaptığı paylaşımla, KPSS’den 92,7 puan almasına rağmen mülakat sonucunda atanamayan öğretmen adayı Sare Halıcı’ya destek verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabında KPSS'de alanında birinci olup sözlü mülakatta elendiğini belirten Sultan Fidan isimli öğretmen adayına destek verdi

KPSS birincisi atanamadı, sosyal medya ayağa kalktı - Resim : 1

İmamoğlu, "Senin başına gelenler binlerce gencimizin başına geliyor ve bu beni çok üzüyor" dediği Fidan'a İBB’de uzmanlık alanıyla ilgili işe alım olması durumunda başvurmasını istedi.

KPSS birincisi atanamadı, sosyal medya ayağa kalktı - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanlığı’nı da etiketleyen Fidan, "mülakatahayır" etiketiyle yaptığı paylaşımda, KPSS için iki yıldır çalıştığını, bölümünde birinci olduğunu, alanında doktora yaptığını yazdı.

Muharrem İnce: Hangi cemaate, torpilliye yediriyorsunuz?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, sosyal medya hesabından atanamayan bir öğrencinin isyanını paylaştı. İnce, KPSS’den 91.5 alarak kazanan ama mülakatta 51 verilerek elenen öğrenci için, "Hangi cemaate, torpilliye, eşe dosta yediriyorsunuz gençlerin hakkını?" diye sordu.

İnce, sosyal medya hesabından Binnur Karakaya isimli bir öğrencinin paylaşımını alıntıladı. Haksızlığa uğradığını dile getiren Karakaya, paylaşımında, “Ben bu sınava karnımda bebeğimle çalıştım gecemi gündüzüme kattım 8 aylık gebeydim sınava girdiğimde coviddim üstelik bebeğime bi şey olmasın diye ağlaya ağlaya çözdüm soruları bu mu adalet ? Aldığım puanı hiç etmeye ne hakkınız var ? #mülakatahayır” ifadelerini kullandı.

Hayallerini çaldığınız bu gençler bizim evlatlarımız

İnce’de bu paylaşımı alıntılayarak şu not ile paylaştı:

* KPSS'den 91.5 alıyor, mülakatta 51 verip eliyorsunuz! Hangi cemaate, torpilliye, eşe dosta yediriyorsunuz gençlerin hakkını?

*Hayallerini, umutlarını, emeklerini çaldığınız bu gençler bizim evlatlarımız, bu milletin evlatları! Bu devran dönecek! Bu millet geleceğini geri alacak!.

KPSS birincisi atanamadı, sosyal medya ayağa kalktı - Resim : 3

Etiketler KPSS atama mülakat