KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı
Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Bakan Bak, "Yurt başvurularında yüzde 87’lik rakamla tarihimizin en yüksek rakamına ulaştık" dedi.

Bakan Bak, "Yurt kapasitemiz geçtiğimiz yıla oranla artış gösterdi. An itibarıyla 81 il, 260 ilçe ve KKTC’de olmak üzere 822 yurt ve toplam 950 bin yatak kapasitesi ile gençlerimizin hizmetindeyiz. İlk aşamada, yüzde 87'lik bir yerleştirme oranı ile yeni bir rekora imza attık." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB Yurt Başvuru sonuçlarına ilişkin açıklamasında şunları kaydetti;

2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvuru sonuçları açıklandı. İlk aşamada, yüzde 87'lik bir yerleştirme oranı ile yeni bir rekora imza attık. Çok kısa süre içerisinde kalan öğrencilerin tümünü yerleştireceğiz.

Yurt kapasitemiz geçtiğimiz yıla oranla artış gösterdi. An itibarıyla 81 il, 260 ilçe ve KKTC’de olmak üzere 822 yurt ve toplam 950 bin yatak kapasitesi ile gençlerimizin hizmetindeyiz.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre ise KYK yurt başvuru sonuçları e-devlet üzerinden öğrenebilecek.

Kayıtlar nasıl yapılacak?

YURTKUR'a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, belirtilen tarihlerde internet sitesinden ya da kazandıkları yurda giderek şahsen kayıt olabilecek.

KYK yurt ücreti ne zaman ödenecek?

İlk kayıt ücreti ödendikten sonra yurt ücreti içinde bulunulan ayın son günü saat 23.00'e kadar ödemeler yapılabilecek. Ancak yurtlarda barınan öğrencilere, eylül ayı yurt ücretlerini ödemeleri için 15 Eylül saat 23.00'e kadar süre verilecek. Bu süre sonunda ödemelerini yapmayan öğrencilerin kayıtları silinecek.