Mahkemeden Cübbeli Ahmet'e ''müjdeli'' haber!

Güncelleme:

“Kitabımdaki duayı okuyan korona olmaz” diyen Cübbeli olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, bu sözleri nedeniyle kendine ‘din tüccarı’ diyen Sait Çamlıca’ya açtığı hakaret davasını kazandı.

İsmailağa Cemaatinin ekran yüzü ve kamuoyunda Cübbeli olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, tarikatlara mesafeli duruşuyla bilinen ilahiyatçı yazar Sait Çamlıca’ya açtığı hakaret davasını kazandığını duyurdu.

Sosyal medyadan paylaşım yapan Cübbeli, “Ehli Sünnet dışı fırkadan olan Sait Çamlıca, Cübbeli Ahmet Hoca’ya yaptığı hakâretlerden dolayı cezâ aldı! Darısı diğerlerinin başına!” ifadelerini kullandı.

DAVA SÜRECİ

Cübbeli Ahmet, bir konuşmasında kendi kitabında yazdığı bir duanın okunması hâlinde “ebediyen koronavirüsün bulaşmayacağını” ileri sürmüştü. Bu konuşmayı paylaşan Sait Çamlıca ise Sağlık Bakanlığı bu kadar tedbiri boşuna alıyor!! Cübbelinin kitabında yazdığı duayı okursanız ‘ebediyen korona size bulaşmıyormuş’… Bu din tüccarı sahtekarlara karşı milleti uyarmayanlara yazıklar olsun. Bir de yalanına ‘sahih hadis’ diye Peygamberimizi ortak ediyor utanmaz” ifadeleriyle tepki göstermişti.

CÜBBELİ NE DEMİŞTİ?

Çamlıca duruşmadaki savunmasında bu sözler şifa ise Sağlık Bakanlığının paylaşması gerektiğini, aksi halde Cübbeli Ahmet’in dini duygular nezdinde sahtekarlık yaptığını e kitabını sattığını söylemişti. Çamlıca, sözlerinde hakaret kastı olmadığını  ve toplumu uyarmak için yazdığını beyan etmişti.

ÇAMLICA’YA PARA CEZASI

Cübbeli, davayı kazandığını duyurdu. Cübbeli’nin paylaştığı gerekçeli kararda, Sait Çamlıca’ya 1300 lira adli para cezası verildiği yazıyor. Para cezası 6 taksitte ödenecek. ABC Gazetesi’ne konuşan Sait Çamlıca, avukatlarla konuştuğunu ve karara itiraz edeceklerini söyledi.