Malatya'da büyük deprem! Çevre iller de sarsıldı

Malatya'da büyük deprem! Çevre iller de sarsıldı
Güncelleme:

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat sabah 08.35'te 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Adıyaman, Diyarbakır, Kayseri ve Tunceli gibi diğer çevre illerden de hissedildi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen, 11 ilimizi yerle bir edip, 55 binden fazla canımızı yitirmemize yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgedeki yeni depremler ve artçı sarsıntılar devam ediyor. 

AFAD, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 08.35'te 5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliğinin 7 km olduğu duyuruldu.

Saat 08.35'te gerçekleşen depremin derinliği 7 km olarak belirtildi.

Deprem Adıyaman, Diyarbakır, Kayseri ve Tunceli gibi diğer çevre illerden de hissedildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda AFAD ve ilgili kurumların saha tarama çalışmalarına başladığını duyurdu.

Yerlikaya "Malatya İli Yeşilyurt ilçesinde saat 08.35’de 5.0 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'dan depremin ardından ilk açıklama geldi. Habertürk'e konuşan Çınar "Saha taraması yapıyoruz, şu ana kadar olumsuz bir durum yansımadı" dedi.

 Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, bir süredi Malatya Yeşilyurt ve Doğanşehir arasında sismik aktivite olduğundan söz etti. Bu aktivitenin sürdüğünü de ifade eden Tüysüz, bölgede büyük bir deprem beklemediklerinin altını çizdi.

Tüysüz, "Kahramanmaraş depremlerinden sonra bölgeye gerilim yüklendi. Malatya'da olan aktivite de bir haftayı aşkındır sürüyor. Daha büyük bir deprem olacağını zannetmiyorum. Hasar görmüş yapılara girmemek yerinde olacaktır." dedi.

 

AFAD'DAN SON DEPREMLER

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Türkiye'deki son depremleri listelediği siteye de aşağından ulaşabilirsiniz.

AFAD son depremler listesi için tıklayınız...

KANDİLLİ DEPREM LİSTESİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kandilli Rasathanesi'nin son depremler listesi için tıklayınız...