Meteoroloji'den kritik uyarı; bayramda hava nasıl olacak ?

Meteoroloji'den kritik uyarı; bayramda hava nasıl olacak ?
Güncelleme:

Ramazan Bayramı'na sadece 3 gün kala Meteoroloji'den hava durumu için kritik bir uyarı geldi. Hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşecek, rüzgar ve fırtına etkili olacak. Meteoroloji 5 günlük hava tahminleri haritalarını da yayınladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz kıyıları ile bu akşam saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık seyredeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Kuzey ve iç kesimlerde azalarak mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında, güney kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Kuzey yönlerden orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı, Ege kıyıları, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu ile Adıyaman çevrelerinde kuvvetli (40-70 km/saat) ve kısa süreli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın kuzey yönlerden Marmara'nın güneybatısı, Ege kıyıları, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu ile Adıyaman çevrelerinde kuvvetli (40-70 km/saat) ve kısa süreli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

EGE Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu; Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU Bu akşam saatlerinde Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan çevrelerinin sağanak yağışlı, yarın (Pazartesi) bölge genelinin parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLERDE HAVA

Ege açıklarında fırtına, Marmara ve Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz'in doğusu sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, öğle doğusu 6, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5, öğle saatlerinden sonra güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6, yer yer 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7, açıkları 8 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, açıkları 4,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Kuzeydoğudan 5 ila 7, öğle saatlerinden sonra batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, öğle saatlerinden sonra 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,75m; Görüş: İyi.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini