Motorine bir indirim daha geliyor!

Motorine bir indirim daha geliyor!
Güncelleme:

Petrol fiyatlarındaki sert yükseliş sonrası zam üstüne zam gelen akaryakıt ürünlerine, petrol fiyatlarındaki düşüşle de indirimler yansıyor. Bugün itibariyle 1,55 TL indirim yapılan motorine bu gece yarısından sonra bir indirim daha gelecek. Ancak benzin indirimden muaf kaldı...

Piyasalar, Rusya ve Ukrayna arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek müzakerelere odaklanırken, Brent Petrol fiyatları da hafta açılışında olduğu gibi düşüş eğilimini sürdürüyor.

 Brent petrol yeni haftada devam eden düşüşle 110 dolar seviyesinin altına inerken motorine indirimler peş peşe geldi.

Motorin fiyatlarına dün gece yapılan ve bugün itibariyle ve pompaya yansıyan 1,50 TL'lik indirimin ardından bu akşam da bir daha indirim geliyor.

Motorine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 88 kuruş indirim bekleniyor. Benzin grubunda ise fiyat değişikliği beklenmiyor.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre İstanbul'da motorin litre fiyatı 22,12 liradan satılıyor. İndirim uygulanmayan benzinin litresi ise ortalama 19 lira 80 kuruştan satılıyor.

Brent petrol yeniden yükselişte

Petrol fiyatlarında özellikle Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında İstanbul'da yapılan müzakerelerin ardından hızlanan düşüş ivmesi kesildi. İki günde yüzde 8'e varan düşüş gösteren ABD ham petrolü yeniden 105 dolara yükseldi. Brent petrol de yeniden 110 doların üzerini gördü. 30 Mart 2022 Brent petrol fiyatı, uluslararası piyasada 112 dolardan işlem görüyor. Dün 114,83 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 107,71 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.25 itibarıyla kapanışa göre yüzde 1,6 artışla 109,41 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrolün varili 106,03 dolardan alıcı buldu.

Kuruş kuruş indirim gelmişti

Benzin ve motorine Mart ayı içerisinde gelen zamların ardından, 3 gün üst süte indirim gelmişti. Motorin fiyatları için 15 Mart'ta gelen gelen 2,38 TL indirimin ardından, 16 Mart'ta motorin fiyatları için 93 kuruş, benzin fiyatı ise 1,76 TL yeni indirim yapıldı. 18 Mart'ta ise benzin fiyatlarına 62 kuruş, motorine ise 1 lira 1 kuruşluk indirim geldi.