O ilimizde 65 yaşa sokağa çıkma yasağı ertelendi!

O ilimizde 65 yaşa sokağa çıkma yasağı ertelendi!
Güncelleme:

Sivas'ta, korona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma saatlerine getirilen kısıtlama bir süre ertelendi. Ancak Gaziantep Valiliği’nden yapılan açıklamalara göre 65 yaş ve üstü vatandaşlara koronavirüs tedbirleri gerekçesiyle sokağa çıkmalarına kısıtlama getirildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından 65 yaş üstü vatandaşlarla ilgili alınan yeni kararı duyurdu.

Vali Gül, şu ifadeleri kullandı:

* Covid-19 hastalığı maalesef en fazla büyüklerimizi etkiliyor.

* 65 yaş üstü ulu Çınar’larımızı hep birlikte koruyup dualarını almaya ihtiyacımız var.

* Gaziantep’te gelin ve damadın anne, baba, dede, anneanne ve babaannesi hariç 65 yaş üzeri kişilerin düğüne gitmesi yasaklanmıştır.

* Toplu taşıma bulaş riskini arttırdığından; sabah 07.00-10.00 akşam 17.00-20.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanmaları, akşam 18.00’dan sonra sebze/meyve pazarına gitmeleri yasaklanmıştır.

 SİVAS'TA YASAK ERTELENDİ

Valilik yeniden düzenleme yapılacağını duyurdu.

Valilikten dün akşam yapılan açıklamada, "İl Hıfzıssıhha Kurulu kararınca 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın risk grubunda olmaları sebebiyle salgının etkilerinden korumak amacıyla sokağa çıkmaları 10.00-17.00 saatleri arası sınırlandırılmıştır. Sabah 10.00'dan önce ve akşam 17.00'den sonra sokağa çıkmaları kısıtlanmıştır" denildi. Ardından uygulamayı bir süreliğine geri çeken Valilik, "65 yaş ve üzeri kıymetli büyüklerimizin sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili olarak; İl Hıfzıssıhha Kurulu'nca alınan karar, içeriği ve kısıtlama saatleri güncellenerek tekrar paylaşılacaktır" duyurusu yaptı. 

 

Seçiniz...