Obezite Cerrahisi Sağlıklı Bir Yaşam Sunuyor! Op.Dr. Hasan Altun

Obezite Cerrahisi Sağlıklı Bir Yaşam Sunuyor! Op.Dr. Hasan Altun
Güncelleme:

Hareketsiz yaşamın, yetersiz ve dengesiz beslenmenin getirilerinden biri olan obezite başta ülkemiz olmak üzere dünyanın her yerinde her geçen gün daha da artmaktadır.

 Ciddi bir sağlık problemi olan obezite, sadece kişinin dış görünüşünü değil aynı zamanda ruhsal durumunu, fiziksel sağlığını ve hatta vücudunun hormonal dengesini dahi etkilemektedir. Birçok yan hastalığı da beraberinde getiren ve dolayısıyla kişinin yaşam kalitesini büyük oranda düşüren obeziteden günümüzde, tüp mide ameliyatları ile kurtulmak mümkündür. 

 “Pek çok obezite hastasına daha sağlıklı bir yaşam şansı sunuyoruz.”

 Tüp mide ameliyatı başta olmak üzere obezite ve metabolik cerrahi hastalarının her geçen gün arttığını belirten Obezite ve Metabolizma Cerrahı Prof. Dr. Hasan ALTUN; “doğru planlama ve detaylı bir konsültasyon muayenesi akabinde hastalara tüp mide ve diğer mide küçültme ameliyatlarını sunuyor, hasta için en uygun operasyonu seçiyoruz”

 Obeziteden muzdarip birçok hasta için adeta yeni bir yaşam tarzı sunduklarını söyleyen Obezite ve Metabolizma Cerrahı Prof. Dr. Hasan ALTUN, “tüp mide ameliyatları ile pek çok obezite hastasına daha sağlıklı bir yaşam şansı sunuyoruz” diyor ve ekliyor “tüp mide ameliyatı ile başlayan serüvende hastaların yeni yaşam tarzına hazır olmaları, operasyonun başarısı için oldukça önemlidir.”

 Kimler tüp mide ameliyatı için uygun birer adaydır?

 Obezite cerrahisi denince ilk akla gelen yöntemlerden biri olan tüp mide ameliyatı, her hasta grubuna uygulanabilen bir operasyon değildir. Öncelikle bu operasyon için beden kitle indeksinizin yüksek olması gerekir. Bazı durumlarda 35 kabul edilmekle birlikte beden kitle indeksi 40 üzerinde olan ve operasyon için tıbbi bir engeli bulunmayan, anestezi alabilen 18 yaş üstü hastalar tüp mide ameliyatı için uygun birer aday olmaktadır. 

 Tüp mide ameliyatı sadece bir zayıflama operasyonu olarak düşünülmemeli” diyen Obezite ve Metabolizma Cerrahı Prof. Dr. Hasan ALTUN, bu ameliyatın sihirli bir dokunuş olmadığını da vurguluyor. Tüp mide ameliyatlarında her ne kadar yüksek oranda başarılı sonuçlar elde edilse de günün sonunda eğer hastalar yeni yaşam tarzını benimsemeye hevesli değillerse gerçekten hayatlarında bir değişim, dönüşüm istemiyorlarsa maalesef bu ameliyatların sonuçları istenildiği kadar uzun soluklu olmayabiliyor. “Hastaların biz cerrahlarla bu konuda iş birliği yapması oldukça önemli” diyen Obezite ve Metabolizma Cerrahı Prof. Dr. Hasan ALTUN, işbirliğinin olmadığı durumlarda çok küçük bir oran da olsa bazı hastaların dikkat etmedikleri ve sporu hayatlarına dahil etmedikleri için yeniden kilo alabildiğini söylüyor. 

 Obezitenin ve obeziteye bağlı yan hastalıkların geride bırakılmasında oldukça etkili yöntemlerden biri olan ve her geçen gün daha da talep gören tüp mide ameliyatları güvenilir ve yüksek hasta memnuniyetinin sağlandığı konforlu operasyonlardır. Bu operasyonlardan sonra yaklaşık 1 hafta içerisinde hasta sosyal hayatına rahatlıkla dönebilir. Ancak beslenmesinde izlemesi gereken bir disiplin bulunmaktadır. Yapılan operasyon kapsamında bu ameliyatlardan sonra hastalar ilk birkaç hafta sırasıyla sıvı, püre ve katı şekilde beslenmektedirler. 

 Hastaların sadece tükettikleri besinleri değil, besinlerini tüketim şekillerini de dikkatle takip ettiklerini belirten Obezite ve Metabolizma Cerrahı Prof. Dr. Hasan ALTUN, tüp mide ameliyatı sonrası hastaların yeniden beslenme düzeni oturtabilmeleri ve midelerinin yeni formuna daha rahat alışabilmeleri için operasyon sonrasında da hastaların takibinin önemli olduğunun altını çiziyor. 

 Tüp mide ameliyatının avantajları nelerdir?

 Tüp mide ameliyatlarının birçok avantajı bünyesinde barındırdığını belirten Obezite ve Metabolizma Cerrahı Prof. Dr. Hasan ALTUN, bu operasyonlarda ghrelin hormonuna müdahalede bulunulduğu için kişinin beslenmesinin daha kontrollü hale gelmesinin en büyük avantaj olduğunu vurguluyor. Bunun yanı sıra daha az gıdayla doyma hissinin kısa sürede yakalanması nedeniyle vücudun zorlanmadığını dolayısıyla yıpranmadığının altını çiziyor. Tüp mide ameliyatlarının bir diğer avantajının ise hızlı kilo verilmesinin akabinde kişinin obeziteye bağlı yan hastalıklardan çok daha kısa sürede kurtulması olduğunu söyleyen Obezite ve Metabolizma Cerrahı Prof. Dr. Hasan ALTUN, hastalıkların azalmasının akabinde ilaç tüketiminin de azaldığını böylelikle vücudun mümkün mertebe daha az dış müdahaleye maruz kaldığını belirtiyor. Vücudun zamanla kendini toparlayarak daha da kendine yetebilir hale geldiğini belirten Obezite ve Metabolizma Cerrahı Prof. Dr. Hasan ALTUN, tüp mide ameliyatlarının pek çok morbid obez grubundaki hastayı daha sağlıklı bireyler haline getirdiğini önemle vurguluyor. 

 Tam teşekküllü bir hastanede genel anestezi altında yapılan tüp mide ameliyatları günümüzde gelişen medikal teknolojiler sayesinde her geçen gün daha da konforlu hale geliyor. Dışarıdan bakıldığında sadece fiziksel güzellik için yapıldığı düşünülse de aslında kişinin yaşam kalitesini artıran ve kişiyi daha sağlıklı bir vücuda kavuşturan tüp mide ameliyatları, alanında uzman cerrahlar tarafından yapıldığında obeziteden muzdarip hastalara pek çok artı değer katmakta ve bu hastaların çok daha sağlıklı ve zinde bireyler olmasına katkı sağlamaktadır.

 

Etiketler Obezite Cerrahisi