Ödemiş Türk Eğitim-sen’den Aşure İkramı

Ödemiş Türk Eğitim-sen’den Aşure İkramı

Türk Eğitim-Sen Ödemiş Şubesi, Muharrem ayı nedeniyle Öğretmenevi önünde vatandaşlara aşure dağıttı. Yaklaşık bin kişinin faydalandığı ikram öncesi Türk Eğitim-Sen üyeleri Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin ile 72 arkadaşı ve tüm şehitler için dua okudul

- Türk Eğitim-Sen Ödemiş Şubesi, Muharrem ayı nedeniyle Öğretmenevi önünde vatandaşlara aşure dağıttı. Yaklaşık bin kişinin faydalandığı ikram öncesi Türk Eğitim-Sen üyeleri Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin ile 72 arkadaşı ve tüm şehitler için dua okudular.

İkram etkinliğinde Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Sosyal İşler Sekreteri Ferit Köroğlu, Ödemiş Şube Temsilcisi Tuncay Ünsal ve sendika üyesi öğretmenler de görev aldı. Türk Eğitim-Sen Ödemiş Şube Temsilcisi Tuncay Ünsal yaptığı açıklamada, “Muharrem ayı Allah’ın ayı olarak bilinir. Bu ayda 10 peygamberimize Allah farklı ihsanlarda bulunmuştur. Ayrıca peygamberimizin torunlarının şehit edildiği Kerbela olayı da Muharrem ayının 10. günü anlamına gelen Aşure günü meydana gelmiştir. Başta Kerbela şehitleri olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, dağıtılan bu aşurenin çalışanlarımızı kaynaştırmasını ve birlik-beraberliğimizi artırmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA