Okulda civa paniği ! Öğrenciler hastaneye kaldırıldı

Okulda civa paniği ! Öğrenciler hastaneye kaldırıldı
Güncelleme:

ANkara'da bir lisede civadan dolayı çok sayıda öğrenci, öğretmen ve hizmetli hastaneye kaldırıldı.

Başkentte bir lisede civadan zehirlenen 16 öğrenci, 5 öğretmen ve 3 hizmetli tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Altındağ ilçesinde, Aktaş Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bazı öğrenciler, okullarının yakınındaki metruk bir binada buldukları bir miktar civayı alarak okula döndü. 

Okul kantininde ve sınıflarda civayla oynayan öğrenciler, okulda görevli bazı öğretmenler ile kantin ve sınıflarda temizlik yapan hizmetliler bir süre sonra fenalaştı. 

Durumun fark edilmesi üzerine okula çağrılan sağlık ekipleri, ilk incelemelerde civadan zehirlendikleri belirlenen 16 öğrenci, 5 öğretmen ve 3 hizmetliyi olay yerinde yapılan müdahalelerin ardından, çeşitli hastanelere kaldırdı. 

Polis ekiplerinin de geldiği okulda bulunan diğer öğrenciler ve idari personel tahliye edilirken, okul geçici süreyle kapatıldı. 

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde: "Saat 15.24 sularında, Altındağ Aktaş Atatürk Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinde termometre tüplerinin kırılması sonucu civa dökülmesinden 17 öğrenci, 8 okul çalışanı olumsuz etkilenmiştir. Olay yerine intikal eden 112 ekipleri olaydan etkilenen 13 öğrenci, 1 çalışanı Keçiören Mesleki Hastalıklar Hastanesine intikal ettirilmiş, diğerleri de kendi imkanları ile aynı hastaneye ulaşmışlardır. Keçiören Mesleki Hastalıklar Hastanesi tarafından olaydan etkilenen öğrenci ve çalışanların acil muayeneleri yapılmıştır. Tetkikleri yapılmak üzere gözlem altına alınan öğrenci ve çalışanların genel durumu iyidir. Tetkik sonuçlarına göre gerekli işlem ve tedaviler yapılacaktır."

DHA