Organlarıyla 6 Kişiye Umut Olan Lise Öğrencisi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Organlarıyla 6 Kişiye Umut Olan Lise Öğrencisi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Çorum’un Alaca ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen bağışlanan organları ile 6 kişiye umut olan lise öğrencisi Abdulsamet İbci son yolculuğuna uğurlandı.

- Çorum’un Alaca ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen bağışlanan organları ile 6 kişiye umut olan lise öğrencisi Abdulsamet İbci son yolculuğuna uğurlandı.

Çorum Özel Hastanesi morgundan öğle saatlerinde cenazesi alınan Abdulsamet İbci için ilk tören Alaca Mesleki Teknik Eğitim Merkezi’nde düzenlendi. Gözyaşlarının sel olduğu törende talihsiz öğrencinin arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

Gözü yaşlı öğrencileri öğretmenleri sakinleştirmeye çalıştı.

İbci’nin cenazesi METEM’deki törenin ardından Sebilullah Cami'ne getirildi. Buradaki cenaze törenine Alaca Kaymakamı Ayhan Yazgan, İbci’nin yakınları, okul arkadaşları, öğretmenleri ile vatandaşlar katıldı.

İbci’nin naaşı ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

1 Ekim tarihinde Alaca ilçesinde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan İbci Çorum Özel Hastanesi’nde tedavi altına alınmış dün beyin ölümü gerçekleşen lise öğrencisinin organları ailesi tarafından bağışlanmıştı. Bugün iki böbreği, korneası, dalak ve lenf lobları, kalbi ve karaciğeri alınan İbci’nin organları Malatya ve Ankara’daki hastalara nakledildi.

Kaynak: DHA