PKK’dan hain saldırı için flaş açıklama

PKK’dan hain saldırı için flaş açıklama

HDP'nin Diyarbakır'daki mitinginde yaşanan saldırı için PKK'dan şok açıklama...

PKK terör örgütünün en önemli isimlerinden  KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa  Karasu telefonla Med Nûçe’ye katılarak Diyarbakır’daki bombalı saldırıya ilişkin görüşlerini açıkladı. Katliamı gerçekleştirenleri kınayan, yaralılara acil şifalar ve yaşamını yitirenlere de başsağlığı dileğinde bulunan Karasu, Diyarbakır’daki bombalı saldırının bir katliam olduğunu belirterek, katliamın seçim sürecindeki saldırıların zirvesi olduğunu vurguladı.

Karasu şunları söyledi:

‘Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm AKP’liler HDP’yi hedef göstermiştir. HDP bir düşman gibi gösterilmiştir. HDP’ye yönelik birçok yerde saldırı olmuştur, patlamalar olmuştur, ölümler olmuştur. Bu saldırılarla halk sindirilmek istenmiştir. Bir savaşı ifade etmektir. Bu katliam AKP’nin IŞİD zihniyetinin sonucudur. IŞİD zihniyeti bütün katliamları yapmaktır. AKP böyle bir katliamı gerçekleştirmenin savunucusu olmuştur, planlamacısı olmuştur. Başka suçlu aramaya gerek yok, suçlu AKP’dir. Hiçbir kimse farklı sorumlu aramasın. Sorumlu AKP hükümetidir. Halkımız iradesini sağlam ortaya koymuştur. Bu saldırıyla halkımızı, demokrasi güçlerini sindirmek istemişlerdir.

İktidarda kalmak için her yolu mubah sayanları hiç kimse kabul edemez. Bu saldırılar karşısında halkımız sağlam durmalıdır. Demokrasi güçleri örgütlenerek sağlam durmalı. Hem halkımız hem de demokrasi güçleri tedbirini almalıdır. Böyle bir hükümet ile barış olabilir mi? Kürt sorunu çözülebilir mi? Çözüm olur mu? Bunlarla bırakın küçük sorunları bile çözülemez. Bütün halkımız, başta Aleviler olmak üzere bütün ötekileştirilenler, gençler, kadınlar ve tüm demokrasi güçleri bu saldırılara inat seçimde HDP etrafında kenetlenmeli, demokratik ittifakını kurmalıdır.

"AKP’YE SANDIKTA HESAP SORUN"

Tarihi bir dönemden geçiyoruz. Bu saldırıları yapan baskıcı, inkarcı, otoriter güçler kaybetmiştir. Kaybettikleri için saldırıyorlar. Bu korkunun işaretidir. Bu karanlık ve baskıcı güçlere karşı durmak bir insanlık görevidir. Herkes HDP etrafında birleşmelidir. 7 Haziran’da AKP sandığa gömülmelidir. Dikkatli, tedbirli, dirençli ve örgütlü olunmalıdır. Saldırılar karşısında birleşmeli, iradesini bir tutmalıdır. Demokratik cephe 7 Haziran’da AKP’yi sandığa gömmelidir. Bu tarihi fırsat değerlendirilmelidir. 7 Haziran ile birlikte demokratik bir Türkiye’ye adım atalım. Yoksa bunlara kalırsa, içerdi ve dışarıda savaş yürütecekler.