PKK‘dan iki hain saldırı daha

PKK‘dan iki hain saldırı daha

PKK'nın Yüksekova'da önceden yerleştirdiği bomba zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlatılırken, bir saldırı haberi de Diyarbakır'dan geldi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlama yaşandı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Yeşildere Mahallesi'ndeki Hacı Abdullah Camisi önünde devriye gezen zırhlı polis aracının geçişinden kısa süre sonra terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcı infilak etti. 

Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı patlamada, yolda 1,5 metre derinliğinde çukur oluştu. Patlamanın etkisiyle yol kenarındaki Hacı Abdullah Camisi ile yanında bulunan Merkez Kur'an Kursu binası kullanılamaz hale geldi. Birçok evin camlarının da kırıldığı patlamada, elektrik telleri zarar gördü.

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) ekipleri, mahalledeki enerji nakil hatlarının yenilenmesi için çalışma başlattı.



Diyarbakır PTT binasına bombalı saldırı !

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan PTT binası bahçesine kimliği belirsiz kişilerce, ses bombalı saldırı düzenlendi.

Edinilen bilgilere, dün akşam saatlerinde Sur ilçesinde bulunan PTT binası bahçesine kimliği belirsiz kişilerce el yapımı tahrip gücü yüksek ses bombaları atıldı. Bombaların patlamasıyla bahçede bulunan 2 araç zarar gördü. Bahçede patlamamış bir adet ses bombası bulundu. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, polis sabah saatlerinde olay yerine gelerek çevrede inceleme yaptı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

PTT binasına 4 gün önce de ses bombalı saldırı gerçekleşmiş, olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı.