Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı:

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı:

"(Çocuklara yönelik cinsel istismar iddiaları) Bu ve benzeri tüm olaylara karşı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sıfır tolerans ilkesiyle hareket etmekte ve süreçleri yakından takip etmektedir"-"Mağdurlarla ilgili olarak gerekli tüm tedbirler ivedili

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından, çocuklara yönelik cinsel istismar iddialarında "sıfır tolerans" ilkesiyle hareket edildiği, süreçlerin yakından izlendiği ve mağdurlarla ilgili gerekli tüm tedbirlerin ivedilikle alınarak uygulandığı bildirildi.

Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden, medyada yer alan, çocuklara yönelik cinsel istismar haberlerine ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Çorum'da meydana gelen cinsel istismar olayına ilişkin olarak, mağdur çocuk A.Ş. hakkında Çorum 2. Aile Mahkemesince Acil Koruma kararı, sağlık ve bakım tedbiri kararı alındığı belirtilen açıklamada, "A.Ş, Bakanlığa bağlı Çocuk Destek Merkezi'ne yerleştirilmiştir. Davaya Bakanlığımız müdahil olmuştur. A.Ş'nin diğer iki kardeşi hakkında 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında danışmanlık tedbiri kararı alınmış ve uygulanmaktadır. Çocukların anne yanında Sosyal ve Ekonomik Destek Yönetmenliği kapsamında nakdi yardımla desteklenmeye devam edilmektedir" denildi.

Bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan "Sivas'ta çocuklara cinsel istismar" başlıklı haberlere ilişkin olarak da Sivas İl Müdürlüğüne bağlı habere konu olan kuruluşta iddia edilen olay hakkında yapılan inceleme ve tespit doğrultusunda, Cumhuriyet Savcılığına anında suç duyurusunda bulunulduğu vurgulandı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yetiştirme yurdu görevlileri hakkında ön inceleme ve disiplin soruşması başlatılmış ve süreç devam etmektedir. Anılan çocuklara ilişkin olarak sağlık ve danışmanlık tedbiri kararı çıkarılmış olup, psikiyatrik ve tedavi süreçlerinin takibi yapılmaktadır.

Çocukların yüksek yararı gözetilerek 'Çocuk Destek Merkezleri Yönetmeliği' çerçevesinde çalışmalar tamamlanmış, çocuklar Çocuk Destek Merkezine yerleştirilmiştir. Konuya ilişkin olarak adli ve idari süreç zamanında ve eksiksiz olarak takip edilmektedir."

Öte yandan, "Liseli kızı otogarda yardım çığlığı kurtardı" haberine ilişkin olarak da, habere konu olan çocuğun, Bakanlıkça koruma altına alındığı ve gerekli rehabilitasyon çalışmalarının başlatıldığı aktarıldı.

Açıklamada, "Bu ve benzeri tüm olaylara karşı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sıfır tolerans ilkesiyle hareket etmekte ve süreçleri yakından takip etmektedir. Mağdurlarla ilgili olarak gerekli tüm tedbirler ivedilikle alınmakta ve uygulanmaktadır." ifadesi kullanıldı.