AK Parti'den açıklanan belgelere yanıt

AK Parti'den açıklanan belgelere yanıt

CHP'li Haluk Koç'un canlı yayında açıkladığı belgelere yanıt gecikmedi.

CHP'li Haluk Koç'un canlı yayında Oslo veİmralı iddialarına ait açıkladığı belgeler hakkında AK Parti'li Ömer Çelik'ten yanıt geldi. Çelik, NTV'de katıldığı programda "Resmi belge niteliğinde değil" dedi.

HALUK KOÇ CANLI YAYINDA AÇIKLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Oslo'da da İmralı'da da vaatlerde bulundular. Bazı taahhütler var, halka bunları açıklayamıyorlar ve onların altında eziliyorlar" şeklindeki sözleri sonrasında AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Kılıçdaroğlu 1 saat içinde açıklasın aksi takdirde istifa etsin" çağrısında bulunmuştu. Bunun üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Oslo'da İngiltere'nin hakemliğinde bir mutabakat metni imzalandığını canlı yayında belgelerle göstererek "Protokol burada ve bu AKP-PKK mutabakat metnidir. Sayın Çelik soruyor, haberi yok" dedi.

"RESMİ BELGE NİTELİĞİNDE DEĞİL"

AK Parti'den CHP'li Koç'un açıkladığı o belgelere jet yanıt geldi. Çelik, "Haluk Koç, ' biz bu belgeleri 2012 'de açıkladık' dedi. Sayın Kılıçdaroğlu'nun iddiasını esas alacaksak, bizim altında ezileceğimiz hiç bir işimiz yok. Gördükelri bir belge varsa, bir kere daha çağrı yapıyorum lütfen açıklasınlar, nasıl gizli kapaklı iş mi var? Ama bu çok önemli bir şey. Söylediğinin Doğru olması gerektiğini var sayıyoruz. Resmi belge niteliğinde değil. KCKoperasyonu sırasında birileri bıraktı ve bunları bıraktılar. Altında resmi belge, imza taşımayan bir şeyi gündem yaparsanız. Bir takım komplolara kalırsınız. İftira kapısını açmış olursunuz. Bu belgeler neymiş görelim."