AK Parti'nin seçim şarkısı yasaklandı !

AK Parti'nin seçim şarkısı yasaklandı !

CHP'li vekil Mahmut Tanal'ın AK Parti'nin seçim şarkısı ''Haydi Bismillah''ın yasaklanması ile ilgili talebi kabul edildi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 1 Kasım'da yapılacak genel seçim öncesi Ak Parti tarafından kullanılacak "Haydi Bismillah" isimli seçim şarkısının usul ve esaslara aykırı olduğu gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu. Konuya ilişkin açıklama yapan Ak Partili Bekir Bozdağ, YSK'nın şarkıyı yasakladığını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Avukat  Mahmut Tanal, Yüksek Seçim Kurulu’na verdiği şikayet dilekçesiyle,AKP ’nin 1 Kasım seçimlerine yönelik hazırlattırdığı “Haydi Bismillah” adlı seçim şarkısının “halkın dini, manevi duygularını istismar etmeye yönelik olduğu” gerekçesiyle yasaklanmasını talep etti.

YSK KABUL ETTİ

CHP'li Tanal'ın başvurusu ardından twitter'daki hesabından açıklama yapan Ak Partili Bekir Bozdağ, YSK'nın başvuruyu kabul ettiğini söyledi.

Bozdağ şunları kaydetti; "CHP'li vekil M.Tanal,Ak Parti seçim müziğindeki "Bismillah"a; "Besmele,dini kavram, seçimde kullanılamaz" gerekçesiyle itiraz etmiş. CHP'li vekilin itirazı üzerine YSK, "besmelenin seçimde kullanılamayacağına" karar vermiş. Sonuçta,CHP sayesinde seçimde besmele yasak. CHP, besmelesiz kampanya yapabilir. Ama biz seçim kampanyamıza ve her işimize "Haydi Bismillah" diyerek başlamaya devam edeceğiz. Haydi Bismillah" demek, her işe "Bismillah" ile başlamak, seçim döneminde de bunu devam ettirmek, dini siyasete alet etmek değildir. Her işine besmele ile başlamayı ibadet bilenin "Haydi Bismillah"demesi dini siyasete alet etmek değil ihlasın ve normalin ifadesidir. Ama besmeleden rahatsız birinin,sırf seçimde vatandaşa şirin gözükmek ve oy almak için "Bismillah" demesi, dini siyasete alet etmektir."

AK Parti'nin seçim şarkısı yasaklandı ! - Resim : 1

Sözleri Alper Kış'a ait olan 'Haydi Bismillah'ın sözleri şöyle:

Aşk ile çıktık yola

Yenilendik tazelendik

Sevdalıyız bu vatana

Haydi Bismillah

Söylenecek sözümüz var

Yürünecek yolumuz var

Hep beraber yürüyelim

Haydi Bismillah

Her bir karış toprağında

Baştan başa izimiz var

Umudumuz yarınlara

Haydi Bismillah...