AK Partili belediyelerden ''dinozor'' açılımı

AK Partili belediyelerden ''dinozor'' açılımı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’in dinozor tutkusu AKP’li belediyelere sıçradı...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, milyonlarca lira harcayarak diktirmeye başladığı dinozorların benzerini, Gaziantep’in Şahinbey Belediyesi de yaptırmaya karar verdi. Belediyenin bir parka koyacağı 19 dinozor ses çıkartacak, başını, kuyruğunu sallayacak. Belediye bunun için yaklaşık 1 milyon lira harcama yapacak.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün haberine göre Ankara Büyükşehir, Ankara’nın tanıtımı için Çiftlik Kavşağı’na koyduğu dinozor heykelini değiştirdi. Ekipler kavşağa dinozorun daha büyüğü olan ‘Dinocan’ı yerleştirdi.

Şahinbey Belediyesi’nin yaptırmak istediği dinozorlar tartışma yarattı. AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, maketlere karşı çıkanları “ufku dar” olmakla suçladı. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, “Gökçek Ankara’ya dinozorlar yaptırıyor diye biz de yaptırmak zorunda mıyız?” dedi. Kalkan, SÖZCÜ’ye şöyle konuştu: “Sözleşmeye göre 956 bin liraya hareketli dinozor maketi yaptırılacak. 19 adet dinozoru ve 1 trilyona yakın bu parayı israf olarak görüyoruz. Geçen yıl Şahinbey Belediyesi, 162 bin metrekare arsa sattı. Bir yanda parsel parsel arsalar satılıyor, bir yanda da buradan gelen paraları gelişi güzel ihalelere yatırılıyor.”