AK Partililere Kaddafi benzetmesi: ''Sonunuz onun gibi olur''

AK Partililere Kaddafi benzetmesi: ''Sonunuz onun gibi olur''

DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, bebek katili Öcalan'ın AK Partililer için "sonları Kaddafi gibi olur" dediğini aktardı.

DBP kongresinde konuşan DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, Kürt halkının kazanımlarının ortadan kaldırılması için savaş başlatıldığını söyledi.

Dicle, “Daha önce Sayın Öcalan bize söylemişti. Bunlar ordu denetimde diye çok güvenmesin. Ordu NATO ordusudur. Eğer işler karışırsa bunların sonu Kadafi gibi sokakta linç edilmek olur” dediğini aktardı.

HDP Sözcüsü Ayan Bilgen ise, Meclis’e gönderilen savaş tezkeresi için, “Hodri meydan diyoruz, maden halk askerlik şubelerinde savaşa gitmek için kuyruğa girmiş kaldırın zorunlu askerliği isteyen bakanınınız şehit isteyen niyazi olsun” dedi.

DBP’nin kongresinde konuşan DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, Ortadoğu’nun 1990 yılından beri kan revan içinde olduğunu belirterek, “Ne oluyor, iki kutuplu dünyanın sona ermesinden sonra dünyanın küresel emperyal güçleri Ortadoğu’yu yeniden dizayn etmek istiyorlar. Bu birinci çizgi yani küresel emperyal güçlerin bölgeyi dizayn etmek istedikleri yaklaşım. İkinci çizgi, Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar’ın IŞİD gericiliği ile birleşen bela. Gerek önderliğimiz ve siyasetimiz Rojava devrimi başlarken 3’üncü çizgiyi izleyeceklerini beyan ettiler. Bu ezilenlerin demokratik çizgisidir” dedi.

ÇATIŞMASIZLIK ÇAĞRISI YAPILIYOR

Kürtlerin 100 yıllık statüsüz yaklaşıma karşı mücadele verdiğini, demokratik özerklik perspektifi ile iradesini ortaya çıkarmaya çalıştığını söyleyen Dicle, şunları aktardı: “Sayın Öcalan Ortadoğu’daki bu alevlerin bizi de içine almaması ve bunların Türkiye’ye yansımaması için çok büyük çabalar sarf etti. Ama 3 yıllık bu emek ve çabaya büyük bir saldırı ile karşılık verildi.” Dicle, halklara karşı korkunç bir savaş konsepti başlatıldığını belirterek, “Bunun neden Rojava devrimini hazzetmemek ve bunu boşa çıkarmak, 7 Haziran seçiminin zaferini bertaraf etmektir. Savaş denilen şey zaten egemenlerin ezilenler üzerinden yürüttüğü bir amansız şiddettir” diye belirtti. Kürt özgürlük hareketinin başlatılan savaşa karşı “Meşru savaş” ile karşılık verdiğinin altını çizen Dicle, DTK’nin olağan üstü kongresinin “Türkiye ve Kürdistan coğrafyasının Ortadoğu savaşına düşmeden tahkim edilmiş ve çift taraflı çatışmasızlığın” devreye girmesi çağrısı yaptığını hatırlattı.

‘SONU KADDAFİ GİBİ OLUR’

Müzakere koşullarına da dikkat çeken Dicle, “Bu kez müzakerelerin Sayın Öcalan’ın özgürlük koşulları” yaratılarak başlatılması gerektiğini belirterek, “Bu savaş sadece toplumu değil, aksi taktirde bu savaş konseptinin sahiplerini de yakacaktır” dedi. Dicle, PKK Lideri Öcalan’ın daha önce kendileri ile yaptığı görüşmede, “Bu ordu NATO ordusudur” dediğini ve AKP’nin orduya fazla güvenmemesi gerektiğini belirterek, “Eğer bu işler kontrolden çıkarsa onların sonu ne Özal gibi zehirlenme ile gider nede Menderes gibi darbe ile. Sonu Kadafi gibi sokak ortasında linç edilmek olur” uyarısında bulunduğunu söyledi.

‘ZORUNLU ASKERLİĞİ KALDIRIN’

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen de, demokratik özerlik öz yönetimin HDP açısında da yeniden tartışılmayacak netlikte bir konu olduğunu kaydetti. Bilgen, “Öz yönetim talep edenlere yönelik düşmanlaştırma, infazlar devreye sokanlara bunun Türkiye barışı için son model olduğunu hatırlatıyoruz” dedi. AKP hükümetinin savaşmakta ısrar ettiğini vurgulayan Bilgen, şunları aktardı: “Savaş tezkeresini yangından mal kaçırmak isteyenlere ve bunu genel kurula getirmek isteyenlere hodri meydan diyoruz. Şehit olmak bir irade işidir. Halkın vatanseverliğinden şüphe etmiyorsanız, savaş tezkeresini zorunlu askerliği kaldıran bir düzenleme ile getirin. İsteyen bakanınız şehit olsun isteyen gazi isteyen niyazi olsun.” Erdoğan’ın kendinden önceki apoletli ve üniformaları gibi konuştuğunu dile getiren Bilgen, “Aynı nehirde iki kez yıkanmaz” sözünü hatırlatarak, “Nehir aynı nehir değil, Kürtler de eski Kürtler değildir” diye konuştu.