AK Parti'nin ''Ayder'' hedefi de 2023 çıktı

AK Parti'nin ''Ayder'' hedefi de 2023 çıktı
Güncelleme:
email [#52C1F5] Created with Sketch. Her gün aynı saatte, en önemli gelişmeler e-posta kutunda! Şimdi ücretsiz üye ol, gündemi kaçırma!

Türkiye’nin doğal miraslarından Ayder Yaylası’nda yapılması planlanan tesislere tepkiler sürerken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan dikkat çeken bir açıklama yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm projesi yürütülen Rize'nin Ayder Yaylası'nda alt yapı işlerinin tamamlandığını duyurarak "2023 yılında özlediğimiz Ayder’e kavuşacağız” dedi.

Bakan Kurum, şunları söyledi:

"Buradaki tüm doğal güzelliklerini korumak, yaylamızı bir dünya markası haline getirmek adına gayret gösteriyoruz. Ayder Yaylası’nı yenileme projesini etaplar halinde yürütüyoruz. İlk etapta Ayder içerisinden geçen tüm alt yapıyı yeniledik. Alt yapıyı tamamlamaya müteakip apart otellerimizin inşasını gerçekleştiriyoruz. 52 odalı apart ve 76 odalı termal otelimizin inşası devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde buraların inşasını gerçekleştirmiş olacağız. Ayder’in silüetine zarar veren yapıların taşınma sürecini de yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın taleplerini de aldık. Vatandaşımızı mağdur etmeden, onların taleplerini alarak, istişare ederek bu projeyi yürüyoruz. Buraya her yıl binlerce kişi geliyor. Bu trafik yükünden ve araçlardan dolayı bölgede gezme imkanı yok. Bu nedenle Ayder’in girişinde otopark inşaatımız var, yüzde 40 seviyelerine geldi ve önümüzdeki yılın ilk aylarında burasını tamamlayacağız. Buraya gelen vatandaşlarımız, araçlarını güvenli alana park ederek, ringlerle bölgeye gelecek ve trafik yükü olmadan Ayder’i gezecekler.”

 YURTTAŞLAR TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Ayder Yaylası’nda yapılması planlanan tesislere çevre halklarından tepki gösterilirken Bakan Kurum, "Vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

“Rize merkezde bir dönüşüm süreci başlattık. Daha önceki imar planlarında dolgu olan ama süreç içerisinde yapılaşan, deprem riski taşıyan, yan yatan binalarımız vardı. Bu binalara ilişkin de Yağlıtaş’ta 460, yine Salarha’da 460 tane rezerv konutlar üretiyoruz. Merkez çarşıda da Rize mimarisine uygun projeler geliştiriyoruz. Rize merkezde çok önemli bir kentsel dönüşüm projesi başlattık. Bu proje bittiğinde şehre, kuzeyden nefes alacağı koridorlar oluşturuyoruz. Vatandaşlarımız sağlam ve güvenli konutlarda oturacaklar. Yine millet bahçesi projelendirdik. Millet bahçesini 2023 yılında bitirip, hizmete sunacağız. Amacımız, Rize’nin yeşilini artırmak, vatandaşlarımızın deprem riskini ortadan kaldırmak, yaylalarına sahip çıkacak adımlar atmaktır. Eser siyaseti yapıyoruz, her zaman da vatandaşımızla birlikte yürüyoruz. Ayder’de alt yapı işimizi tamamladık, üst yapıda çalışmalarımız sürüyor. Rezerv apartları ve termal otelimizi, otoparkla birlikte önümüzdeki yıl tamamlayacağız. 2022 yılı sonunda buradaki üst yapıya ilişkin faaliyetler bitecek. Bitmesine müteakip taşınma süreci başlayacak, onu da başlattık. Vatandaşlarımızla görüşüyoruz. Ama yeni binalar bitmeden eski binalara ilişkin bir yıkım süreci başlatmak istemiyoruz. 2022 yılında binaların bitmesine müteakip imar planına uymayan binaların da kaldırma sürecini yürüteceğiz. 2023 yılında özlediğimiz Ayder’e kavuşacağız.”

 NE OLMUŞTU?

Ayder Yaylası’nda yeni bir skandala imza atıldı. Geçen ay “Ayder Yaylası Spor Tesisleri Yapım İşi” ihalesine çıkılmıştı. İhaleyi 6 milyon 343 bin Türk Lirası karşılığında Rize merkezli Turgut Müteahhitlik kazanmıştı. Şirketin sahibi İbrahim Turgut, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yakınlığı ile biliniyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Şu anki Ayder Yaylası bizim temsilimiz olamaz. Allah’ın bize verdiği Ayder bambaşka ama biz Ayder’i kirlettik, rezil ettik. Ayder’i kentsel dönüşüm değişimle şanına yakışır bir hale getireceğiz” çıkışının ardından Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan doğal güzelliği ile ünlü Ayder Yaylası için kentsel dönüşüm, projesi başlatılmıştı.

 

text-ad
Ünlü ekonomi muhabiri asgari ücretteki ara zam ihtimalini açıkladı Ünlü ekonomi muhabiri asgari ücretteki ara zam ihtimalini açıkladı Erkek çocuğuna yıllarca süren istismar: İstismarcı öz akrabası çıktı! Erkek çocuğuna yıllarca süren istismar: İstismarcı öz akrabası çıktı! Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş'ten MHP lideri Bahçeli'ye zor soru Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş'ten MHP lideri Bahçeli'ye zor soru UEFA Uluslar Ligi’nde finalin adı belli oldu UEFA Uluslar Ligi’nde finalin adı belli oldu Afra Saraçoğlu Yunanistan'ın tatil cenneti adasından olay pozlar Afra Saraçoğlu Yunanistan'ın tatil cenneti adasından olay pozlar Cem Yılmaz'ın 2,5 milyon TL'lik 3 tekerli oyuncağı olay oldu Cem Yılmaz'ın 2,5 milyon TL'lik 3 tekerli oyuncağı olay oldu Hande Erçel'in kız kıza tekne tatili kıyafetinin fiyatını gören ''yok artık'' dedi Hande Erçel'in kız kıza tekne tatili kıyafetinin fiyatını gören ''yok artık'' dedi ''Candan Sisters''ın büyük kardeşi Nihal Candan hastaneye kaldırıldı ''Candan Sisters''ın büyük kardeşi Nihal Candan hastaneye kaldırıldı Apartman alevlere teslim oldu: anne ve 3 çocuğu hayatını kaybetti Apartman alevlere teslim oldu: anne ve 3 çocuğu hayatını kaybetti Kurbanlık dana saldırısına uğrayan iş insanı hayatını kaybetti Kurbanlık dana saldırısına uğrayan iş insanı hayatını kaybetti
İmamoğlu'nun aday olamadığı Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim anketi açıklandı İmamoğlu'nun aday olamadığı Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim anketi açıklandı Bahçeli'den Türkeş'in mezarı başındaki bayram mesajında bebek katiline ''kurucu önder'' dedi! Bahçeli'den Türkeş'in mezarı başındaki bayram mesajında bebek katiline ''kurucu önder'' dedi! Elon Musk'tan Trump hakkında skandal ''günah adası'' iddiası! Elon Musk'tan Trump hakkında skandal ''günah adası'' iddiası! Kızgın kurbanlık boğa kasaba hayatının kabusunu yaşattı Kızgın kurbanlık boğa kasaba hayatının kabusunu yaşattı Kahvecilerin yalı kapmaca oyunu: İstanbul'un en özel yalısı 1 milyar TL'ye el değiştirdi Kahvecilerin yalı kapmaca oyunu: İstanbul'un en özel yalısı 1 milyar TL'ye el değiştirdi Sevgilisinden ayrılan Cemre Baysel'den ayrılık kararından birkaç saat sonra olay olan adım! Sevgilisinden ayrılan Cemre Baysel'den ayrılık kararından birkaç saat sonra olay olan adım! Özel kararını verdi: Geri adım yok! ''Aynı görüntüyü bize yaşatanı bin pişman ederim!'' Özel kararını verdi: Geri adım yok! ''Aynı görüntüyü bize yaşatanı bin pişman ederim!'' Boşanma arefesindeki Pelin Akil kendi hatasının kurbanı olup hastanelik oldu! Boşanma arefesindeki Pelin Akil kendi hatasının kurbanı olup hastanelik oldu! Erdoğan, Kurban Bayramı mesajında CHP'nin yerel seçim zaferini silip attı! Erdoğan, Kurban Bayramı mesajında CHP'nin yerel seçim zaferini silip attı! Bayram namazına gitmeyenlerin evlerini tek tek basıp hepsini buz gibi suya attılar! Bayram namazına gitmeyenlerin evlerini tek tek basıp hepsini buz gibi suya attılar!