Ankara'nın konuştuğu iddia !

Ankara'nın konuştuğu iddia !

İran'ın açıklamalarından rahatsız olan Erdoğan'ın İranlı Bakan'a randevu vermediği ve bu yüzden ziyaretin ertelendiği öğrenildi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, TÜrkiye’ye gerçekleştireceği ziyareti ani bir kararla iptal etmişti. Batı dünyası ile gerçekleştirilen nükleer anlaşma sonrasında Türkiye’ye yapılacak üst düzey ilk ziyaret olma özelliğini taşıyan görüşmelerde, Suriye krizi başta olmak üzere Türkiye-İran ilişkilerinin ele alınması bekleniyordu.

SON ANDA GELMEKTEN VAZGEÇTİ

Zarif’in kritik ziyareti son anda ertelendi. Ziyaretin iptaline ilişkin çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Ziyaretin iptal olmasına sebep olarak,  İran medyasında son dönemde çıkan haberlerden rahatsızlık duyan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Bakan Zarif’e randevu vermemesinin neden olduğu iddia edildi.

1-20150812111637.jpg

ERDOĞAN İRAN MEDYASINI GÖRÜNCE RANDEVU VERMEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; İran medyasında başta kendisi olmak üzere Türk hükümetini Suriye politikası konusunda (IŞİD’e destek vermek gibi) suçlayıcı demeçleri görmesi üzerine tavır aldığı öğrenildi. Hürriyet’ten Uğur Ergan’ın haberine göre; Erdoğan’ın tüm bunlara tepki göstermek için İranlı bakana randevu vermediği ve bunun üzerine de Bakan Zarif’in Türkiye’ye gelmekten vaz geçtiği iddia edildi.

ANADOLU AJANSI’NIN HABERİ İDDİALARI GÜÇLENDİRDİ

Devletin resmi kurumu Anadolu Ajansı, 4 gün önce İran’da çıkan Türkiye yorumlarına karşı “İran medyasında Türkiye yalanları” başlığı altında bir haber servis etti. Haberde “İran medyasında Türkiye ve özellikle Cumhurbaşkanı aleyhinde yoğun bir kampanya gözleniyor. İran yönetiminin izni ve bilgisi dahilinde süren yayınlarda, uluslararası kamuoyunda Türk yöneticiler ve Türkiye’nin dış politikasına ilişkin olumsuz bir algı yerleştirilmeye çalışılıyor” ifadelerine yer verilmişti.