Bahçeli'den ''emekli maaşına zam'' açıklaması

Bahçeli'den ''emekli maaşına zam'' açıklaması
Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emekli maaşlarına yönelik düzenlemeyle ilgili, ''Cumhurbaşkanlığı hükümeti çok yönlü bir çalışma içerisinde. Zannediyorum kısa sürede sonuç verirler'' dedi.

MHP Lideri Bahçeli, 28'inci dönem 2'nci yasama yılının açılışına katılmak üzere TBMM'ye geldi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bahçeli, emekli maaşlarıyla ilgili bir görüşmelerinin olup olmadığının sorulması üzerine, "Bizim tekrar özel bir görüşmemiz olmadı. Ama cumhurbaşkanlığı hükümeti çok yönlü bir çalışma içerisinde. Zannediyorum kısa süre de sonuç verirler diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

BAHÇELİ SEYYANEN ARTIŞ ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Bahçeli daha önce yaptığı açıklamada, ''Sayıları 15,9 milyona ulaşmış emeklilerimize yapılan yüzde 25’lik maaş artışı gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak açık ve samimi teklifimiz şudur: İlk olarak, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir.'' ifadelerini kullanmıştı.

EMEKLİNİN GÖZÜ MECLİS'TE

Milyonlarca emeklinin gözü Meclis'te. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli maaşı düzenlemesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Teklifin ekim ayı içinde Meclis'ten geçmesi bekleniyor.