Bakan Avcı, AKM binası için son sözü söyledi

Bakan Avcı, AKM binası için son sözü söyledi

Kültür Bakanı Nabi Avcı, AKM binası ile ilgili iddialara son noktayı koydu.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, AKM binası ile ilgili, "O binadan hayır gelmeyeceği İstanbul Teknik Üniversitesi raporundan da belli. Buranın alışveriş merkezi yapılacağına dair iddialar var. Öyle bir şey söz konusu değil, orada yeni bir opera binası yapılacak" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu.

Avcı, gündemdeki konularla ilgili soruları yanıtladı.

Avcı'nın konuşmasından satır başları şöyle:

Avcı OHAL'in uzatılması ile ilgili, Türkiye'deki uygulama 3 ay için ilan edildi, yine uzatıldı. Uzatılması gerekiyordu çünkü 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ortaya çıkan yeni deliller, belirtiler, örgüt yapılanmasına ilişkin elde edilen bilgiler, tutukluların verdikleri ifadelerden ortaya çıkan yeni bilgiler bu sürecin etkin bir biçimde yürütülmesi için bu düzenlemenin bir süre daha devam etmesi gerektiğini gösteriyor.

Yerli ve yabancı operatörler ile sektörün temsilcileri, Türkiye'deki olağanüstü halin, Türkiye'ye gelecek turistler açısından hiçbir olumsuz etkisi olmadığını, Türkiye'nin bütün tatil yörelerinde hayatın normal akmakta olduğunu, hatta olağanüstü halin aslında gelen turistlerin, misafirlerin güvenliği bakımından ayrıca bir önemli katkısı olduğunu biz de söylüyoruz, onlar da söylüyorlar.

FETÖ soruşturması kapsamında bizde 490 kişiye soruşturma açıldı bugüne kadar. Bunlardan 317'si görevden uzaklaştırıldı. Daha sonra da KHK ile 175 kişi ihraç edildi. Şu anda 299 kişiyle ilgili de soruşturma süreci devam ediyor bunların dışında. Bunların 112'si de görevden uzaklaştırılmış durumda ama ihraç konusu daha sonra soruşturma sonucuna göre belirlenecek.

"BELGESEL SÖZÜMÜZ VAR"

15 Temmuz'la ilgili çok film tasarısı var. Film, belgesel projesi geliyor. Hem genel olarak hem de diyelim Ankara'da Kahraman Kazan'la ilgili var. Zaten ben de hemen 15 Temmuz'dan sonra Kazan'a gittiğimde bunun sözünü de vermiştim. Benim söz vermeme gerek yokmuş, zaten çok büyük talep var o konularda. Burada bir de müze açacağız, Kahraman Kazan müzesi şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak için ayrıca bir de belgesel sözümüz var.

"SOMUT BİR BİLDİRİM YOK"

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, sözde Ermeni Soykırımı iddiasıyla ilgili Türkiye'yi suçlayacak bir projeye destek verileceği için "Yaratıcı Avrupa Programı"na itiraz edildiğini ve Türkiye'nin programdan çıkacağını bildirdiğini belirterek," Şu ana kadar şartlarımızın yerine getirileceğine dair somut bir bildirim yok. Onun için Bakanlar Kurulu kararıyla çıkacağız" dedi.

YENİ BİR OPERA BİNASI YAPILACAK

(AKM binası) O binadan hayır gelmeyeceği İstanbul Teknik Üniversitesi raporundan da belli. Rapor olmasa bile çıplak gözle görülüyor zaten. Cumhurbaşkanı da ilan etti zaten, orada İstanbul'a yakışan bir opera binasının yeniden projelendirilmesi ve yapılması gerekiyor. Biz onunla ilgili proje çalışmasını başlattık. Buranın alışveriş merkezi yapılacağına dair iddialar var. Öyle bir şey söz konusu değil, orada yeni bir opera binası yapılacak.

Avcı sözlerine şöyle devam etti:

(Turizme katkı için uçaklara verilen yakıt desteği) 2017 için de benzer talepler var. Biz de bu taleplere sıcak bakıyoruz. Ama bunun için Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor. Önümüzdeki günlerde o kararın da Bakanlar Kurulumuzdan çıkacağını ümit ediyorum. Bunu bir an önce de açıklamamız gerekiyor. Çünkü önümüzdeki sezon için turizm operatörleri kataloglarını hazırlıyorlar kasım ayı içerisinde. O kataloglarda yer almamız için bu açıklamayı bir an önce yapmamız gerekiyor. Ben şimdi burada söylemiş gibi oluyorum aslında, Bakanlar Kurulunda da inşallah kararımızı almış oluruz.