Bakan Çavuşoğlu’ndan Yunanistan açıklaması

Bakan Çavuşoğlu’ndan Yunanistan açıklaması
Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Akdeniz'de Yunanistan'la yaşanan gerilimle ilgili açıklama yaptı. Çavuşoğlu "Yunanistan samimi değil Avrupa Birliği de bezdi. Kendimize güvendiğimiz için masada varız ama Yunanistan yanaşmıyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başkent Ankara’da ağırladığı Kongolu mevkidaşı Jean-Claude Gakosso ile düzenlediği ortak basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu Akdeniz’de Yunanistan’la yaşanan gerilimle ilgili “Yunanistan samimi değil Avrupa Birliği de bezdi. Kendimize güvendiğimiz için masada varız ama Yunanistan yanaşmıyor” dedi.

Çavuşoğlu tatbikatlarla ilgili ise “Tatbikatlar ateşli de olur, ateşsiz de olur. Mühimmatlı da olur mühimmatsız da. Gerçek mühimmat da kullanılır. Tatbikatımız NATO kuralları içerisinde yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Ankara’yı ziyaretinin ardından terör örgütü PKK’nın hedefe koyduğu Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile ilgili ise Çavuşoğlu “PKK en çok Kürtlere zarar verdi” yorumunda bulundu.