Bakırköy Belediye Başkanı hakkında şok suçlama

Bakırköy Belediye Başkanı hakkında şok suçlama
Güncelleme:

Bakırköy Spor Kulübü tesislerinin belediye kararıyla yıkılmasının ardından, tesisin işletmecisi şoke eden bir iddia ortaya attı.

‘Kaçak’ olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alınan Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisi’nin yıkımına dün başlandı. Binanın önünde toplanan ve yıkıma engel olmak isteyen vakıf üyeleri ve yöneticileri, gözaltına alındı. Yıkım kararı için mahkemeden ‘Yürütmeyi durdurma kararı’ aldıklarını ancak artık çok geç olduğunu söyleyen işletmeci Mehmet Şeref Varan, ortada büyük bir usülsüzlük ve yolsuzluk olduğunu iddia ederek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duruma el koymasını istedi.

Tesislerin 1993’ten beri sorunsuz işletildiğini belirten Varan, “Buranın 13 dönümlük arazisine konmak için, güya yapı tadil ruhsatı gibi gerekçeyle yıktılar. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve yardımcısı, benden 5 milyon dolar avanta istedi. ‘Burayı satalım, bize 5 milyon’ dedi. ‘Yıkamazsın’ dedik ama yıktı” dedi. 

Tesisin bugüne kadar 50 bin sporcu yetiştirdiğini belirten Varan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar tesisin problemi yoktu. 2014 yılında bir belediye başkanı geldi. Cumhuriyet Halk Partili Bülent Kerimoğlu, önce ruhsatları sonra 5 milyon dolar parayı verseydik şu gördüğünüz olay olmayacaktı. Bülent Kerimoğlu’yla ilgili Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a, İçişleri Bakanı’na suç duyurusunda bulunuyorum. Kılıçdaroğlu’nun buraya atadığı, Bakırköy’ü bilmeyen, Bakırköy ile ilgisi olmayan bir kişinin yaptığı yolsuzluklar ortada.”

 
 

Star