Balkan ülkelerine FETö uyarısı !

Balkan ülkelerine FETö uyarısı !

Eski AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Balkan ülkelerini FETÖ konusunda uyardı.

Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı ve eski AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, "Farkında değiller ama FETÖ'cüler Balkan ülkelerine çok kötü bela olacaklar. Bizde bir atasözü var, 'besle kargayı (FETÖ'yü) oysun gözünü' deriz, bekleyip göreceğiz." dedi.

Sait, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'da 29 Eylül'de Dünya Balkan  Dernekleri Federasyonu Genel Merkezi'nde, FETÖ'nün darbe girişiminin de   değerlendirildiği toplantı düzenlendiğini anımsattı.
 
Buradaki konuşmasında, "Balkan ülkelerini dost olarak gördüklerini  ancak Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeye çalışan terörist FETÖ örgütünün okullarının  Balkanlarda hala faaliyette olduğunu, özellikle Arnavutluk'ta güçlü olduklarını"  aktardığını belirten Sait, dost bildikleri bu ülkelere FETÖ'nün okullarını derhal  kapatması çağrısında bulunduğunu bildirdi.
 
Sait, "Farkında değiller ama FETÖ'cüler Balkan ülkelerine çok kötü  bela olacaklar. Bizde bir atasözü var, 'besle kargayı (FETÖ'yü) oysun gözünü'  deriz, bekleyip göreceğiz."  ifadesini kullandı.
 
FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi helikopter ile  Yunanistan'ın Dedeağaç şehrine kaçan 8 darbeciyle ilişkin de değerlendirmeler  yapan Sait, şunları kaydetti:
 
"Bu askerlerin yanında bir yabancı şahsın da onlarla helikopterle  Yunanistan'a kaçtığı iddia ediliyor. Bu şahıs kimdi? Bu bakımdan bu kaçaklar  önemlidir. Dikkat ederseniz bunlar mahkemeye giderlerken sürekli yüzleri  gizlendi. Bize gelen bir istihbarata göre bu askerlerden bazıları veya tamamı  Bulgaristan üzerinden kaçırılmış olabilir. Bunlar eğer hala hapishanede iseler  acilen teşhis edilmeleri gerekir. Bir süre sonra 'kaçtılar' ya da 'intihar  ettiler' şeklinde bilgi gelirse diplomatik skandal olur."
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 3 milyonu bulan Suriyeliyi topraklarında  barındıran Türkiye'nin lideri olduğunu vurgulayan Sait, "Ayrıca O, Birleşmiş  Milletler (BM) Genel Kurulu'nda dünya liderlerinin gözünün içine bakarak, 'Dünya  beşten büyüktür' diyebilen tarihi bir kişidir. Yetmez ama işte bu yüzden, Sayın  Cumhurbaşkanımıza Nobel Barış Ödülü verilmesini istiyoruz." ifadesini kullandı