Başbakan'a AK Troll sorusu

Başbakan'a AK Troll sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Davutoğlu'na ''AK Troll'' ekibini sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Başbakan Davutoğlu'na “Sosyal medyada propaganda ve kara propaganda faaliyetleri gösteren ve 'AK Troll' olarak bilinen bir grup bulunmaktadır. AK Troll ekibi kaç kişiden oluşmaktadır? Troll'lere sabit bir maaş ödenmekte midir? Ödeniyorsa ne kadardır? Troller AKP Genel Başkanlığı'na mı bağlıdır yoksa direkt Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak mı çalışmaktadır' diye sordu.

Ağbaba, Başbakan Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi. Önergede, "Sosyal medyada propaganda ve kara propaganda faaliyetleri gösteren ve 'AK Troll' olarak bilinen bir grup bulunmaktadır. Özellikle www.twitter.com adlı sitede etiketler ve başlıklar açarak, muhaliflere küfrederek dikkatleri çeken bu grubun Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya bağlı olarak çalıştığı iddia edilmektedir" diyen Ağbaba, Davutoğlu'na şu soruları yöneltti:
 
- "AK Troll" ekibi kaç kişiden oluşmaktadır? Aralarında bir hiyerarşi var mıdır?
 
- Troll'lere sabit bir maaş ödenmekte midir? Ödeniyorsa ne kadardır?
 
- Trolün maaşı ile hiyerarşisi arasında bağıntı var mıdır?
 
- Troller AKP Genel Başkanlığına mı bağlıdır yoksa direkt Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak mı çalışmaktadır?
 
- Troll'lerin Süleyman Soylu'ya bağlı olduğu doğru mu? Süleyman Soylu'nun partinize 'transferi'
bu amaçla mı gerçekleştirilmiştir? Troll ekibinin Süleyman Soylu vasıtasıyla özerkleştiği ve AKP'den ziyade Saray'a hizmet ettiği iddialarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
- MİT bünyesinde trollerle koordineli çalışan bir ekibin varlığı doğru mu? Varsa bu ekip
kaç kişiden oluşmaktadır? Bu MİT ekibinin giderleri hangi kaynaktan karşılanmaktadır?
 
- Trolleriniz MİT dışında ülkesel veya uluslararası diğer istihbarat örgütlerinden destek alıyor mu? Alınıyorsa, bu destek karşılığında verilenler nelerdir?
 
- AKP'nin bazı il ve ilçe başkanlıklarında troller için özel odalar oluşturulduğu doğru mu?
 
- Troll faaliyeti için kamuoyu araştırma şirketlerinden destek alınmakta mıdır? Alınıyorsa bunlar hangi şirketlerdir?
 
- Troll ekibinin sürekli hakaret ve tehdit içerikli bir sosyal medya faaliyeti yürütmesi yasalara uygun mudur? Troll'ler hakkında şimdiye kadar adli veya idari işlem yapılmış mıdır? Troll'lük faaliyeti için devletin hangi olanakları kullanılmaktadır? Bu faaliyet için Örtülü Ödenekten pay ayrılmakta mıdır? Troll'lerin faaliyetleri konusunda yetkiniz var mı? Varsa troll'lük işine son vermeyi düşünüyor musunuz? Yoksa Troll'ler sizi aşan bir yere mi bağlı? "