Beştepe'de 2019 hazırlıkları başladı

Beştepe'de 2019 hazırlıkları başladı
Güncelleme:

2019 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından resmen başlayacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle birlikte hayata geçirilecek olan düzenlemeler için çalışmalar başladı.

2019’daki seçimlerden sonra geçilecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne hazırlık amacıyla başlayan uyum çalışmaları, dört koldan sürüyor. Bu çalışmaların en önemli bölümünü ‘devlet yapısındaki değişiklikler’ oluşturacak.

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın haberine göre başkanlık sistemiyle yönetilen ülkelerin devlet yapılanması incelemeye alındı. Buna göre başkanlığa bağlı kurulan ‘ofislerin’ benzerleri oluşturulacak. “Tarım ofisi, ekonomi ofisi, çevre ofisi” gibi bakanlıkların görev alanlarına göre yapılar kurulacak. Bu ofislerden çıkan karar ve öneriler, hükümetin öncelikleri olacak.

Bazı bakanlıkların birleştirilmesi veya ayrılması da bu çalışmanın konusu olacak. Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’yla birleştirileceği, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’nın Cumhurbaşkanlığı’na bağlanacağı ifade ediliyor.

Hürriyet