''Camide nikah'' iddiasına hükümetten cevap

''Camide nikah'' iddiasına hükümetten cevap
Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, nikah yetkisi tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "İnsanları müftülüklerde resmi nikah kıymaya zorlamamaktadır, yani bir alternatif ilave etmektedir.Bunun laikliğe aykırı bir yönü kesinlikle söz konusu değildir.Vatandaşların tercihine bırakmaktadır.Bazıları, ‘Camilerde nikah kıyılacak’ falan diyor. Evlendirme yönetmeliği var. Orada mabetlerde nikah kıyılamayacağına dair çok açık kural, hüküm var" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ gazete ve televizyonların temsilcileriyle buluştu. Bozdağ, görüşmede  müftülere nikah yetkisi verilmesine yönelik açıklama yaptı. Müftülerin devlet memuru olduğunu ifade eden Bozdağ, bu durumun laikliğe aykırı olmadığını ifade etti. Bozdağ, "Nikah yaşı değişmiyor. Ama mabetlerde resmi nikah kıyılamaz. camiler de buna dahil"dedi.

İmam ve vaizlere resmi nikah yetkisiİmam ve vaizlere resmi nikah yetkisi

CHP LİDERİNE SERT TEPKİ 

CHP liderine de tepki gösteren Bozdağ, "Türkiye'den mi Almanya'dan mı yanasın" diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Maltepe mitingine ilişkin ise, "Benim kanaatim kendisi 2019'da adaylık için zemin hazırlıyor. Bu mitingi de adaylığının ilk ilan adımıdır. Orada muhafazakar kesime, başka kesimlere mesaj veriyor. 'Ben sizin hepinizin hamisi olacağım' diyor. Adalet mitingi değil kesinlikle adaylık mitingiydi. O, adaylık mitingi, çok açık yani" ifadesini kullandı.

TEK TİP KIYAFET

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, FETÖ sanıklara tek tip kıyafet düzenlemesine ilişkin ise "Rengi konusunda bir belirsizlik yok ama kapsamıyla ilgili konuda bir yasal düzenleme ihtiyacı olduğunu ben de düşünüyorum. Bakanlık üzerinde çalışıyor, o çalışmayı hükümetimizle paylaşacak. Ondan sonra son şekli verilecek. Muhtemelen önümüzdeki süreçte çıkacak kanun hükmünde kararnamelerden birine o düzenleme konulabilir" ifadelerini kullandı.