CHP Zerrin Güngör için Danıştay'a gidiyor

CHP Zerrin Güngör için Danıştay'a gidiyor
Güncelleme:

CHP, Danıştay'ı da töhmet altında bıraktığı iddiasıyla Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün disiplin kuruluna sevk edilmesi için Danıştay'a başvuracak.

CHP'nin Danıştay'a yapacağı başvurunun bugün saat 11:30'da yapılacağı bildirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin 94. kuruluş yıldönümü resepsiyonu öncesi bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün CHP'ye yönelik açıklamalarıyla ilgili "Onu siyasette taraf olarak görüyoruz, yasal adım atacağız" diye konuşmuştu.

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, CHP’nin Çanakkale’nin Kocadere mevkiinde düzenlediği Adalet Kurultayı sonrası yayımlanan "sonuç bildirisi"ne tepki gösterip "Yargı, hiç bu kadar tarafsız ve bağımsız olmamıştı" ifadelerini kullanmıştı.

TANRIKULU: "HAKİMLİK MESLEĞİYLE BAĞDAŞMIYOR"

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Danıştay Başkanlığına Danıştay Başkanı Zerrin Güngör için  “Hakimlik mesleğiyle bağdaşmayan beyan ve davranışları” iddiasıyla hakkında soruşturma açılmasını talep etti.

CHP Zerrin Güngör için Danıştay'a gidiyor - Resim : 1

DÜĞMESİNİ İLİKLEMEYE ÇALIŞMASI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ayrıca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan salona girdiğinde cübbesinin olmayan düğmesini iliklemeye çalışmış, bu davranışı da tepki çekmişti.

CHP Zerrin Güngör için Danıştay'a gidiyor - Resim : 2

ERDOĞAN AİLESİYLE RİZE'DE ÇAY TOPLAMIŞTI

Öte yandan daha önce de Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile birlikte Rize'deki etkinliklerde çay toplamıştı. Basına yansıyan görüntüler üzerine cHP yeniden harekete geçip "disiplin kovuşturması" istemişti. Ancak Danıştay Başkanlar Kurulu, "Danıştay Başkanı Güngör'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rize'de ve Kırşehir'de etkinliklerine katılmasının disiplin kovuşturmasını gerektirir eylemlerden olmadığı ve Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmesini gerektirmediği anlaşılmaktadır" diyerek bu talebi reddetmişti.

 
 
 
 
 

Seçiniz...