CHP'li Canpolat: ''Bugün bir seçim olsa İstanbul’u kazanıyoruz''

CHP'li Canpolat: ''Bugün bir seçim olsa İstanbul’u kazanıyoruz''
Güncelleme:

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, 1966 yılında ABD'yi Vietnam'da suçlu bulunan "temsilciler yargısının" Türkiye'de de kurulmasını önerdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, iktidar partisi Ak Parti'nin farklı seslere tahammül etmediğini, buna karşı toplumsal muhalefetin dik durması gerektiğini söyledi.

Sözcü gazetesinden Can Özçelik'in sorularını yanıtlayan Canpolat, "Referandumda İstanbul'da 39 ilçenin 18'inde ‘Hayır' önde çıktı. 7 ilçede ise ‘Hayır' oylarının oranı yüzde 49… İstanbul'un sorunlarını da, çözümlerini de biliyoruz. Halkın partimize olan ilgisi ve desteği her geçen gün artıyor. Bugün İstanbul'da seçim olsa İstanbul'u kazanıyoruz." dedi.

"İKTİDAR OLACAĞIZ"

Canpolat, genel seçimler için de iddialı konuştu ve "Türkiye'nin ‘iki yakasını bir araya getirecek' çözüm doğu ile batının ortak siyaset alanında buluşmasıdır. Laiklik, cumhuriyet ve demokrasi temelinde bu buluşmayı gerçekleştirecek halkçı politikalarla iktidar olacağız." dedi.

"MECLİS DEVREDIŞI" DEYİP ÇOK KONUŞULACAK BİR TEKLİFTE BULUNDU

Canpolat açıklamalarına Türkiye'deki adalet sisteminin artık çalışmadığını belirterek devam ederken "Bugün parlamento devre dışı bırakılmış durumda… Meclis'in kapısında savcılar bekliyor. Böyle bir Meclis'te muhalefet yapmanın bir anlamı kalmadı. Her sorunun açıkça konuşularak tartışıldığı alternatif alanlar yaratmalıyız" dedi.

Canpolat bu "alternatif alanlar" çıkışı için ise 1966 yılından bir örnek verdi. Canpolat'ın bu örneği çok tartışılacağa benziyor.

İşte Canpolat'ın o teklifi:

"1966 yılında Bertrand Russell'in öncülüğünde 18 ülkeden temsilcilerin katılımıyla ABD'nin Vietnam'daki savaş suçlarını incelemek için kurulan mahkemeler benzeri herkese açık alternatif yargılamalarla gerçeği arayabiliriz. Böyle bir mahkeme yaptırım uygulamasa da tarih önünde ABD'nin savaş suçlusu olduğunu tüm çıplaklığıyla ortaya koymayı başarmıştı. Türkiye'nin en saygın hukukçularının, bilim insanlarının görevlerinden uzaklaştırıldığı bu dönemde böyle bir mahkemenin kurulması düşünülebilir.""

Sözcü