Cumhurbaşkanı Başdanışmanı'ndan İmamoğlu ve Yavaş formülüne tepki: Açık ihlaldir

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı'ndan İmamoğlu ve Yavaş formülüne tepki: Açık ihlaldir
Güncelleme:

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu için yaptığı yeni öneri siyaset gündemini hareketlendirirken Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan konuyla ilgili paylaşım geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'dan kalkmasının ardından gözlerin çevrildiği Millet İttifakı'nda yeni gelişmeler yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Merkezi'nde Meral Akşener ile görüştü. İki isme yetkili cumhurbaşkanlığı yardımcılığı önerisinde bulunulduğu açıklandı. Söz konusu teklif CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na iletilirken, Kılıçdaroğlu'nun da bu öneriye sıcak baktığı öğrenildi.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan ise Twitter'da dikkat çeken bir paylaşım geldi. Uçum, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

 'ANAYASANIN AÇIK İHLALİDİR'
"Anayasaya göre vesayet makamı ile belediye başkanlığı aslabirleşemez (m.127/5). Aynı kişinin hem Cumhurbaşkanı Yardımcısı hem Belediye Başkanı olması Anayasanın açık ihlalidir. Küresel sömürgecilerin planları ve dar çıkarlar için hukuk dışı ve abes çözüm arayışları boştur. Halk hesabını sorar."